Kaupallinen yhteistyö Viikon herkullisimman reseptin sinulle tarjoaa Apetina
Kuva: Fotolia
Herkullista viikonloppuruokaa ilman turhia kaloreita? Kermainen kurpitsakeitto valmistuu nopeasti
Juusto tuo kurpitsoista tehtyyn kuumaan herkkuun täyteläisyyttä.
Pirteät syyssäät ovat vihdoin saapuneet ja tuoneet mukanaan oikean syksyn tunnun. Viikonloppuna onkin aikaa nauttia sekä ulkoilusta että kevyestä lounaasta oikein ajan kanssa.
Viikonlopun voi aloittaa aamulenkillä, minkä jälkeen vatsa on ihana täyttää lämpimällä sosekeitolla. Perinteisempien bataatti- ta porkkanasosekeittojen sijaan kannattaa tutustua suomalaisille tuntemattomampaan raaka-aineeseen, kurpitsaan.
Alun perin Keski-Amerikasta kotoisin olevan kasvin hedelmä on kevyt raaka-aine ja 100 grammassa kurpitsaa onkin vain 26 kilokaloria. Viikonloppuna on lupa herkutella ja keittoon voikin lisätä hyvällä omalla tunnolla salaattijuustokuutioita tuomaan täyteläisyyttä.
Pehmeä kurpitsakeitto on omiaan täydentämään rentoa viikonloppua: pirteän värinen keitto valmistuu helposti ja kausi vihannesten metsästämiseen kaupan osastolla on parhaimmillaan.
Lisäksi kasvissa on runsaasti vitamiineja: A-, C- ja D-vitamiineja sekä luustoa vahvistavaa kalsiumia.
Keveään, mutta täyteläiseen herkkuun tarvitset seuraavat raaka-aineet:
200 g Apetina® Classic salaattijuustokuutioita
1,5 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
0,5 vihreä chili
1 rkl korianterin siemeniä
1 rkl fenkolin siemeniä
1 hokkaido-kurpitsa (noin 300 g) (Jos kurpitsoja ei ole saatavilla, voit korvata sen käyttämällä 300 g porkkanoita)
2,5 dl kanalientä
7,5 dl vettä
suolaa
mustapippuria
rosmariinia (halutessasi)
1. Ruskista kevyesti valkosipuli, sipuli, chili sekä fenkolin ja korianterin siemenet oliiviöljyssä kahden minuutin ajan.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kanaliemi sekä vihannekset. Anna kiehua hiljakseen 20 minuuttia.
3. Sekoita keittoa ja tarkista, ettei vihannesten palasia enää erotu.
4. Valuta Apetina Classic -salaattijuustokuutiot ja lisää ne keittoon. Sekoita sauvasekoittimella voimakkaasti ja lyhyesti. Pidä sekoitusaika lyhyenä, jotta juuston rakenne säilyy.
5. Viimeistele maun mukaan suolalla ja pippurilla.