Kuva: Fotolia

Miksi koira kallistelee päätään puolelta toiselle? Tiede selvitti

05.11.2015 07:45 - Reija Saarinen

Koirilla on tapana käännellä päätään kuunnellessaan, mutta mistä ihmeestä moinen tapa oikein johtuu?

Jokainen koiran kanssa tekemisissä ollut tietää, että usein koirilla on tapana kallistella päätään puolelta toiselle. Etenkin silloin, kun ne kuuntelevat. Mutta harva on kuitenkaan tullut ajatelleeksi sitä, että mistä tämä tapa oikein johtuu.

Tutkijoiden mukaan koirat tekevät näin, sillä he haluavat näyttää ihmiselle, että he välittävät. Koirille pään kallistaminen on tapa välittää empatiaa tai keino yrittää eläytyä tilanteeseen. Se on ikään kuin koiran tapa sanoa; Kyllä, minä kuuntelen ja välitän.

Tämä onkin yksi hyvä esimerkki siitä, että koirat ovat suunnattoman hyviä havaitsemaan erilaisia tunteita. Ne eivät toki tiedä mikä on vialla, mutta ne aistivat sen, että ihminen on esimerkiksi onneton. Sillä hetkellä he kallistelevat päätään puolelta toiselle näyttääkseen, että he ovat paikalla juuri tätä henkilöä varten.

Tämän söpön syyn lisäksi on kuitenkin olemassa myös toinen syy. Päätä kallistelemalla koira myös kuulee paremmin, joten se pystyy havaitsemaan vaaratilanteet lähistöltä paremmin.


Lue myös: "Koirat eivät oikeasti kuole koskaan" - sydäntäsärkevän liikuttava kirjoitus leviää netissä

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat