Kuva: AOP

Kuvottaako imetyksen näkeminen? Toimi näin

03.01.2016 21:23 - Mikko Räsänen

Jos julkisella paikalla tapahtuvan imetyksen todistaminen tuntuu vastenmieliseltä, on ongelmaan helppo ratkaisu.

Stylisti Teri Niitti aiheutti perjantaina kohun, kun hän julkaisi kuvan lentokoneessa lasta imettävästä äidistä ja paheksui sitä, että äiti ei ollut peittänyt itseään ja vauvaansa huivilla. Lue kohusta täältä. Päivitys toi Niitille tuhansia raivostuneita kommentteja, kunnes lopulta hän poisti koko kuvan ja pyysi anteeksi kirjoitustaan. Daami.fi -toimitus on kuitenkin huolissaan siitä, että vaikka Niitti pyysi anteeksi, on katuvilinässä nytkin lukemattomia miehiä ja naisia, joita ahdistaa tai suorastaan kuvottaa se, että he joutuvat näkemään imettäviä äitejä julkisilla paikoilla. Toimitus kokosi siksi helppoja apuvälineitä, joita käyttämällä ahdistuneet voivat ratkaista tilanteen.

Koska Teri Niitti käynnisti tämän keskustelun ja on myös tunnettu muotivaikuttaja, valittiin Niitti malliksi esittelemään uutuustuotteita.

1. Valintatalon kassi

Ajaton klassikko. Valintatalon kassi on helppo ja käytännöllinen valinta, jos ei ole liian allerginen kirkkaan pinkille värille.
Plussat: Edullinen ja helposti saatava ratkaisu. Menee todella pieneen tilaan. Taiteltuna mahtuu vaivatta povitaskuun ja sen voi ottaa esimerkiksi mukaan lentokoneeseen.
Miinukset: Muovi on hiostava materiaali, eikä se hengitä. Muovipussin päähän vetävä vauvavihaaja saakin olla tarkkana, ettei pidä pussia liian tiukalla, koska se voi johtaa hapenpuutteeseen ja tajunnan menettämiseen. Tosin jos käyttäjää ärsyttää vauvan näkemisen lisäksi myös vauvan ääntely, voi tajuttomuus olla hänelle jopa toivottu olotila.  

2. Leopardikassi

Itsevarman ja trenditietoisen vauvavihaajan valinta. Leopardikuosisen kassin voi muodikas kantaja yhdistää helposti muihin vaatteisiin tai asusteisiin, jolloin muodostuu yhtenäinen asukokonaisuus.
Plussat: Muodikas ja näyttävä
Miinukset: Voi jäädä irtonaiseksi asusteeksi, ellei muuta pukeutumista ole mietitty tämän kuosin ehdoilla.

3. Frozen-reppu

Disneyn Frozen on kuuma hitti-ilmiö lasten keskuudessa. Tämän repun valinta osoittaa, että käyttäjä vihaa vain vauvoja, mutta ei isompia lapsia.
Plussat: Liittyy todella ajankohtaiseen ilmiöön, joten kertoo siitä, että käyttäjä seuraa aikaansa. Helppo löytää, eikä edes maksa paljoa. Esimerkiksi tämä reppu löytyi Prismasta, joita löytyy kaikista suuremmista kaupungeista.
Miinukset: Frozen-ilmiö menee jossain vaiheessa ohi, ja silloin tämä reppu putoaa heti muodista ja saa käyttäjänsä näyttämään vanhanaikaiselta.

4. Louis Vuittonin Neverfull-laukku

Vuittonin laukut ovat ajattomia klassikoita, ja ne pysyvät muodikkaina vuodesta toiseen. Noin 800 euron hintainen Neverfull edustaa vielä Vuitton-valikoiman edullisinta hintapäätä.
Plussat: Varma valinta epävarmalle ostajalle, sillä on varmasti trendikäs. Kookas Neverfull on myös niin tilava, että jos vauvavihaajan seurassa on toinen vastaavilla asenteilla varustettu ystävä, voivat he hieman ahtamalla saada molempien päät mahtumaan tähän yhteen ja samaan laukkuun.
Miinukset: Yli 800 euroa maksava laukku on aika kallis, jos sen hankkimisen päätarkoitus on vain suojata omistajansa imetyksen todistamiselta. Mutta mitäpä sitä ei imetystä vihaava maksaisi välttyäkseen tuollaisilta vastenmielisiltä näyiltä. Vuittonin laukuista liikkuu myös paljon piraattiversioita, joten kannattaa olla tarkkana, ettei vahingossa osta feikkiä.

LUE MYÖS: Julkkisnaiset kuittailevat Teri Niitille: Maista tissimaitoa!

Kilpailut

Uusimmat