Kuva: Fotolia

Asiantuntija suomalaisten sisustustyylistä: "Makuuhuoneiden ovet ovat avautuneet"

15.03.2016 12:15 - Reija Saarinen

Hanna Sumarin mukaan makuuhuoneesta kannattaa jättää pois televisio.

Koteja on monenlaisia. Toiset niistä ovat täynnä tavaraa, toisissa on vain kaikki se mitä elämiseen tarvitaan. Mutta mikä oikeastaan onkaan se kodin tärkein huonekalu?

- Se on ehdottomasti sänky. Sitä ei tarvitse ostaa usein, kun hankkii sellaisen, joka kestää pitkään. Toki sellainen maksaa ja ostetaan sitten, kun sitä rahaa on enemmän. Ei siis heti ensimmäiseen omaan kotiin, toteaa sisustusammattilainen Hanna Sumari.

Millaiseen sänkyyn sitten kannattaa rahansa upottaa?

- Itse suosin luonnonmateriaaleja koko sängyssä. Ne ovat parhaita, sillä niissä ei hikoile tai ole kylmä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että petauspatjaa kannattaa vaihtaa, jos se ei ole pestävästä materiaalista.

Ennen vanhaan suomalaisten sänky ei ollut ehkä osa sisustusta, mutta nyt asia on muuttunut silläkin saralla. Nyt ovi makuuhuoneeseen on usein avoin.

- Makuuhuoneiden ovet ovat auenneet. Aikaisemmin ne pidettiin kiinni, sillä makuuhuone oli se kodin privaattialue. Nykyään sängyt pedataan muhkeiksi. Niissä on tyynyjä ja torkkupeittoja ja ne ovat kauniita ja kivoja.

Makuuhuoneen tärkein tehtävä on luoda tila, jossa on hyvä rentoutua. Siksi tietyt asiat on hyvä jättää sieltä pois.

- Tv:tä ja töitä ei kannata tuoda makuuhuoneeseen. Se pitää pyhittää levolle ja esimerkiksi työpisteen sijoittaminen makuuhuoneeseen muistuttaa töistä koko ajan.

Kilpailut

Uusimmat