Kuva: Kela

Äidit kommentoivat vuoden 2016 äitiyspakkausta: "Sääliksi käy tyttölapsia"

04.03.2016 17:10 - Tarja Vilén

Kela julkisti uuden vuoden 2016 äitiyspakkauksen. Vaatteiden värit ja valikoima ovat herättäneet paljon keskustelua.

Kela on muuttanut tämän vuoden äitiyspakkauksen sisältöä asiakaspalautteen perusteella. Nyt julkaistussa pakkauksessa on 56 tuotetta.

(kuva: Kela)


Toiveiden pohjalta pakkaukseen on otettu enemmän puolipotkuhousuja potkupukujen rinnalle. Pakkauksessa on myös ensimmäistä kertaa pupu-unilelu.

(kuva: Kela)


- Toppahaalari ja makuupussi ovat palautteen perusteella vuodesta toiseen asiakkaiden suosikkituotteita. Myös viime vuoden uutuudet kuumemittari ja kuolahuivi ovat saaneet paljon positiivista palautetta ja ovat siksi edelleen mukana pakkauksessa, kommentoi etuuspäällikkö Johanna Aholainen tiedotteessa.

(kuva: Kela)

(kuva: Kela)Jaossa on vielä toistaiseksi maaliskuussa 2015 käyttöön otettu pakkaus. Edellinen pakkaus jaetaan vuosittain loppuun, ennen kuin uutta pakkausta aletaan jakaa.

(kuva: Kela)

Äitiyspakkaus herättää joka vuosi paljon tunteita ja keskustelua netin keskustelupalstoilla. Kritiikkiä on tullut tänä vuonna siitä, että pakkauksen vaatteet on koettu värityksiltään ja malleiltaan "poikamaisiksi". 

Näin äidit ovat reagoineet tämän vuoden äitiyspakkaukseen:

"Kauheat värit. Kamalasti sinistä. Sääliksi käy tyttölapsia."

"Minusta aivan ihana! Jos odottaisin pienokaista, toivoisin poikaa."

"Poikavoittoinen. Jos tyttö tulisi, niin en varmaan ottaisi. Toppapuvusta en oikein kuvan nähneenä pitänyt. Muutama kivan näköinen body."

"Itse olen tyytyväinen, että sain vielä 2015 pakkauksen. Ei iskenyt muhun ollenkaan."

"Mä tykkäsin. Monet ovat sitä mieltä, että on "poikapainotteinen", mutta ei siellä ollut kuin kaksi bodya, jotka luokittelisin poikavaatteeksi."

"Poikamainen ja sekava kuoseiltaan."

"Tilasin äkkiä pakkauksen, että saisin vielä vanhan."

"Tosi poikamainen tuo äitiyspakkaus 2016."

"Joo, aina näitä sinisiä ja harmaita. Miksi? Jos värejä käytettäisiin tasapuolisesti, pitäisi olla huomattavan paljon enemmän punaisia sävyjä. Miksi niitä vältellään? Ei kai vain pelätä että ne on tyttövärejä, joita hui kauhea, ei voi pojille käyttää?"

Kilpailut

Uusimmat