Kuva: Fotolia

Poltatko kynttilät oikein? Helppo kikka, jonka avulla kynttilät palavat pidempään

02.04.2016 11:15 - Tarja Vilén

Moni nauttii pimeissä illoissa kynttilätunnelmoinnista. Varmista, että kynttiläsi palavat mahdollisimman pitkään helpolla niksillä.

Kynttiläfanin harmistukseksi kynttilät palavat usein liian nopeasti tai epätasaisesti. Elle Decorin vinkillä voit kuitenkin varmistaa, että kynttiläsi palavat mahdollisimman pitkään. Ensimmäisellä sytytyskerralla on nimittäin oltava malttia.

Kun poltat kynttilää ensimmäistä kertaa, anna sen aina palaa niin pitkään, että kynttilä on sulanut nestemäiseksi steariiniksi koko leveydeltään. Eli kynttilää ei tule sammuttaa liian aikaisin. Liian aikaisin sammutettu kynttilä voi alkaa palaa keskeltä tunneliksi jättäen kynttilän reunat palamatta.

Kynttilän koko päällisen sulaminen kestää yllättävän pitkään, joten varaa riittävästi aikaa kynttilätunnelmointiin ensimmäisellä polttokerralla. Jos kynttilä on poltettu oikein ensimmäisellä kerralla, tulisi sen palaa jatkossa kerros kerrokselta tasaisesti.

Lue myös: Uudenlainen tuoksukynttilä hämmentää: Hankkisitko omaan kotiisi?

Lähde: Elle Decor

Lue lisää aiheesta kotivinkit

Katso kevään kuumat piha- ja puutarhatrendit - nyt tulee rentoja yllätyksiä Pesee tiskit, maustaa nallekarkit – 8 erikoista tapaa käyttää vodkaa kotona Puhdistaa mikron, kirkastaa sameat juomalasit... 9 tapaa käyttää appelsiininkuoret hyödyksi Katso kaikki

Kilpailut

Uusimmat