Kuva: Senja Rapila

Katso kevään kuumat piha- ja puutarhatrendit - nyt tulee rentoja yllätyksiä

08.04.2016 12:15 - Tarja Vilén

Tänä keväänä pihoilla korostuvat mielikuvitus, yllätyksellisyys ja itsetekeminen.

Voicen toimitus vieraili nyt käynnissä olevilla Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Maisemasuunnittelija Tanja Nieminen paljasti messuilla kevään uudet ilmiöt ja trendit pihoilla ja puutarhassa.

Puutarha on nyt itse tehty, tekijänsä näköinen ja helppohoitoinen.  Pihoilta odotetaan edelleen helppohoitoisuutta ja muutokset halutaan tehdä itse.

- Puutarha on tekijänsä näköinen. Tiukkoja sääntöjä ei ole, vaan mielikuvitusta voi käyttää vapaasti. Pihoissa ja puutarhoissa näkyy sisustuksellisia elementtejä ja kaupunki- ja omatarveviljely ovat suosittuja, pohtii Nieminen.

(kuva: Senja Rapila)

Messuilla näkyvästi esillä ovat suomalaisille pihoille ja maaperään hyvin sopivaa kunttaa, kuusia, koivuja ja erilaisia sipulikukkia.

- Trendinä on nyt villi, rento ja epämuodollinen puutarhanhoito. Kaupunkiviljely kasvattaa edelleen suosiotaan ja uusia lajeja kuten ruukkuvadelma on tarjolla parvekepuutarhureille, Nieminen kertoo.

Maisemasuunnittelijan mukaan nyt nousussa ovat myös romanttiset kukkivat pensaat kuten ruusut, hortensiat ja syreenit. Sisustuksellisesti pihoilla nähdään rentoja elementtejä eli sinkkiämpäreitä, rottinkikalusteita ja vaaleaa puuta. Myös farkku ja pellava ovat vaihtoehtoja.

Materiaaleista pihan ratkaisussa korostuvat pronssi, metalli, betoni ja ornamentit. Niemisen mukaan trendipuutarha on nyt sadunomainen ja dramaattinen.

Kevätmessut eli Oma Koti, Oma Mökki, Lähiruoka & Luomu ja Sisusta! järjestetään 7.–10.4.2016 Helsingin Messukeskuksessa.

Kilpailut

Uusimmat