Kuva: AllOverPrint

Lentoemännän ohje: Viisi asiaa, joita tulee välttää lennolla

28.04.2016 08:45 - Joose Koskiranta

Vaikka loma eksoottisissa kohteissa on rentouttavaa, saattaa lentomatka sinne olla painajainen.

Pieni jalkatila, lemuava vieruskaveri, takana olevan vauvan jatkuva rääkyminen... Nämä asiat ovat vain pieni osa niistä ongelmista, jotka jokainen lentomatkustaja jossain vaiheessa kohtaa.

Ulkopuolisten tekijöiden ohella on myös paljon asioita, joita voit itse tehdä paremmin helpottaakseesi omaa sekä muiden matkaa.

Lentoemäntä Nuralia Mazlan on kirjannut viiden asian listan, joita lennon aikana kannattaa välttää. Näiden vinkkien avulla niin sinun kuin kanssamatkustajienkin matka sujuu jouhevammin.

1. Jos tarvitset tavaroita kuten niskatyynyä, kirjaa tai kuulokkeita lennon aikana, ota ne ulos kassistasi ennen koneeseen nousua. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin koko käytävän tukkiva matkustaja, joka etsii tavaroitaan muiden odotellessa häntä.

2. Puhu kauniisti henkilökunnalle. Ei ole mitään tarvetta kiusata henkilökuntaa jo ennen koneen nousua. Erityisesti siihen aikaan lentoemännillä on monta rautaa tulessa: Heidän pitää keskittyä ruoanvalmistukseen, matkustajien ohjaamiseen sekä ohjaamon käskyihin. Ellei sinulla oikeasti ole kova hätä, odota apua kunnes lentokone on noussut ilmaan.

3. Pidä käytävä tyhjänä. Ihmiset voivat kompastua käytävälle jättämiin tavaroihisi tai pitkiin jalkoihisi.

4. Älä ole kuin kotonasi. Tämä koskee muun muassa niitä ihmisiä, jotka haluavat olla kuuluisan kymppikerhon jäseniä. Älä siis luule lentokoneen vessaa omaksi makuuhuoneeksesi. Muutkin ihmiset käyttävät sitä.

Tämä koskee myös niitä matkustajia, jotka nauttivat liikaa alkoholia lennon aikana ja näin ollen häiritsevät muita örinällään.

5. Istu paikallasi, kunnes kone on pysähtynyt portille. Vaikka olettekin jo takaisin maan kamaralla, odotathan lentokoneen lopullista pysähtymistä ennen kuin nouset ylös ja alat kaivella tavaroitasi. Äkkijarrutuksen sattuessa voit loukkaantua vakavasti.

Lue myös: Matkabloggaajan vinkit rantalomalle - 13 neuvoa helpottavat pakkaamista

Lähde: BT

Kilpailut

Uusimmat