Kuva: Fotolia

10 asiaa, jotka kannattaa tehdä ennen lomalle lähtöä

08.07.2016 16:15 - Emma Ylistalo

Teet lomamatkastasi stressittömän, kun varmistat, että tietyt asiat ovat kunnossa.

Usein ennen matkalle lähtöä mielessä on miljoona asiaa, jotka tulisi tehdä. Lue alta kymmenen asiaa, jotka kannattaa muistaa ennen kotoa tai työpaikalta lähtemistä. Näin varmistat itsellesi stressittömän lomamatkan.

1. Maksa laskut tai laita ne menemään suoraveloituksella. Näin sinun ei tarvitse huolehtia niistä lomalla, eikä maksaa viivästyskorkoa.

2. Käy lompakkosi läpi ja poista sieltä kaikki tarpeeton. Jätä ylimääräiset kortit kotiin matkalle lähtiessäsi ja varmista, että sinulla on vaihdettuna matkakohteen valuuttaa.

3. Ota kopiot tärkeistä papereista. Varmista, että sinulla on kopio passistasi ja luottokorteistasi, siltä varalta, että ne hukkuvat matkan aikana. Voit ottaa ne joko paperikopioina tai skannata sähköpostiisi.

4. Päivitä kalenterisi. Järjestele tapaamisesi niin, että sinun ei tarvitse huolehtia niistä lomalla ja että ehdit palattuasi keskittymään hetken rauhassa töihisi ennen ensimmäistä palaveria.

5. Laita lehtitilaukset tauolle loman ajaksi. Näin sinua ei odota iso vuori sanomalehtiä eteisen lattialla kotiin saapuessasi.

6. Laita sähkölaitteet pois päältä. Voit jopa irroittaa ne seinästä säästääksesi energiaa.

7. Asenna sähköpostiisi automaattinen vastaus. Näin muut tietävät mihin asti olet lomalla ja kenen puoleen he voivat kääntyä lomasi aikana.

8. Käy läpi jääkaappi ja vie roskat ulos. Heitä pilaantuvat ruoka-aineet pois jääkaapistasi ja muista viedä roskat. Näin varmistat, että sinua odottaa raikas koti palattuasi.

9. Vaihda lakanat ennen lähtöä. Tätä asiaa ei välttämättä tule usein ajatelleeksi, mutta mikään ei ole parempaa kuin puhtaat lakanat sängyssä kotiin saapuessa.

10. Lataa elektroniikka ja pakkaa laturit. Laturi on helppo unohtaa kotiin, joten se kannattaa laittaa ensimmäisenä laukkuun. Lataa myös puhelin valmiiksi, jotta akku kestää ainakin matkakohteen hotellille asti.

Lähde: Popsugar

Lue myös: Vältä jet lag: Lentoemännät paljastavat parhaat vinkit aikaerorasituksen torjumiseen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat