Kuva: Fotolia

Asiat, jotka ovat vanhempiensa kanssa matkustaneille tuttuja - nyt saa nauraa

17.05.2017 19:45 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Herätys on joka aamu kello kahdeksalta ja hotellilta muualle liikutaan vain taksin kanssa. Kuulostaako tutulta? Olet mitä ilmeisemmin matkustanut vanhempiesi kanssa.

Vanhemmilla on usein rutkasti elämänkokemusta, ja sen takia he varautuvatkin reissuihin monesti huolellisemmin ja valmistautuvat niihin hartaammin kuin lapsensa. Tästä johtuen on helppo ymmärtää, että nuoremman sukupolven ja vanhempien tapa lomailla eroaa toisistaan melko radikaalisti.

Listasimme alle sellaisia seikkoja ja tilanteita, jotka lienevät tuttuja monille vanhempiensa kanssa lomailleille. 

1. Vanhempasi kuuntelevat lentokoneen turvallisuusohjeet todella tarkasti, eikä heitä niiden aikana saa häiritä. 

(kuva: Fotolia)

2. Äidilläsi on käsimatkatavaroissa varmuuden vuoksi mukana lääkkeitä, laastareita, korvatulpat, pinsetit, kynsileikkuri ja muutama hedelmä siltä varalta, että jollekin tulee nälkä...

3. Jo kauan ennen matkaa äitisi on hankkinut kaikille tarvittavan määrän maitohappobakteereja. Lisäksi after sun -voiteet ovat mukana omasta takaa, sillä "ulkomailla niitä ei jaksa lähteä etsimään, tai voivathan ne siellä olla kalliitakin!"

(kuva: Fotolia)

4. Isälläsi on matkallanne vyölaukku joka paikassa mukana. Äitisi puolestaan tarkistaa neuroottisesti, ettei kukaan ole varastanut hänen puhelintaan tai lompakkoaan. 

5. Kaikki pitää suunnitella suunnattoman tarkasti ja päiville on tehty minuuttiaikataulut. Vanhempasi ovat perehtyneet lomakohteeseen vähintään ohuen lomaoppaan, jollei ihan kunnon matkakirjankin kera. 

6. Vanhempasi haluavat käydä ohjatuilla kierroksilla, sinä haluaisit seikkailla. 

(kuva: AOP)

7. Lomalla ei suinkaan ole tarkoitus nukkua! Aamulla vanhempasi haluavat herätä viimeistään kahdeksalta ehtiäkseen kokea päivän aikana mahdollisimman paljon. 

8. Hotellin hienoa aamupalaa ihastellaan joka aamu suureen ääneen ja siitä laitetaan kuvia myös "veispuukkiin". 

9. Äitisi mielestä on ihan okei flirttailla huumorilla esimerkiksi hotellin allaspojalle. Toinen vaihtoehto on se, että hän suhtautuu työntekijöihin todella äidillisesti, ja alkaa haaveilla heidän adoptoimisestaan. 

(kuva: Fotolia)

10. Äitisi myös saattaa yrittää parittaa sinua kohtaamillenne suloisille paikallisille. 

11. Toisaalta, sinulla ei ole kauheasti varaa valittaa, sillä vanhempasi myös maksavat reissussa kaiken. 

12. Vanhempasi haluavat liikkua paikan päällä vain taksilla, sillä julkiset kulkuneuvot he kokevat liian riskaabeleiksi ja vaativiksi. 

13. Vanhempasi opettelevat sanomaan "päivää" ja "kiitos" lomapaikkanne kielellä ja hokevat noita sanoja jokaisessa mahdollisessa tilanteessa. 

14. Joudut välillä hoitamaan ruokatilaukset heidän puolestaan, sillä joko he eivät uskalla puhua eri kieliä tai sitten heitä ei ymmärretä. 

(kuva: Fotolia)

15. Vaikka sinulla olisi huoneistossanne oma huone, tullaan sinne koputtamatta. Vanhempasi myös valittavat, jos huoneesi on sotkuinen, vaikka itse olet nimenomaan ajatellut, että lomalla voi heittää vapaalle. 

16. "Miten saan tähän puhelimeen tuon wi-fin?" -lause tulee tutuksi lomanne aikana.

(kuva: Fotolia)

17. Vanhempasi joko jaksavat kävellä kilometrikaupalla kun sinä et enää jaksaisi, tai sitten he eivät suostu poistumaan paria kilometriä pidemmälle hotellilta - paitsi tietenkin sillä hyväksi havaitulla taksilla. 

18. Jos menet mereen uimaan, pälyilevät vanhempasi rannalta huolissaan perääsi. 

19. Vanhempasi ovat valmiita menemään kaikenlaisiin kaupustelijoiden metkuihin, ja sinun pitääkin vahtia heitä tarkasti kun liikutte kaupungilla. 

20. Kun pyydät vanhempiasi ottamaan sinusta kuvia Instagramiin, joudut neuvomaan heitä todella tarkasti, muuten he rajaavat surutta pois jalkasi tai jättävät pääsi päälle kaksi metriä tyhjää tilaa.

(kuva: Fotolia)

21. Kun koneenne vihdoin laskeutuu takaisin maan kamaralle, taputtavat vanhemmat lentokapteenin laskeutumiselle kovaäänisesti, vaikka kukaan muu ei niin tekisikään. 

Maailman talousfoorumi julkaisi hiljattain Travel and Tourism Competitiveness Report -raportin, jossa Suomi sai kaikkein korkeimmat pisteet turvallisuuskategoriassa. Lue lisää aiheesta tästä

Lue myös: Ostaisitko Thaimaasta luksusasumispaketin? Valtio tarjoaa sinulle hovimestarin

Kilpailut

Uusimmat