Kuva: Shutterstock

Haaveiletko reppureissusta? 10 vinkkiä rennompaan matkaan

10.04.2018 18:15 - Roosa Sallila

Moni meistä haaveilee reppureissusta Euroopan tai Aasian halki.

Reppureissulle tyypillistä on pakata koko reissun tavarat yhteen rinkkaan ja matkustaa mahdollisimman pienellä budjetilla mahdollisimman pitkään. 

Oletko aina haaveillut seikkailusta maailmalla? Alta löydät 10 vinkkiä, joiden avulla teet reppureissustasi paremman.

1. Suunnittele 

Minne tai missä ikinä matkustatkaan, kannattaa suunnitella etukäteen, mihin aiot suunnata seuraavaksi. Rahankäytön ja budjetissa pysymisen seuraaminen on näin paljon helpompaa, jos olet etukäteen suunnitellut tulevat menot, tai ainakin osan niistä.

2. Vältä turistirysiä

Katso mihin paikalliset menevät. Kysy paikallisilta menovinkkejä, sillä usein turistikohteet eivät välttämättä näytä kohteen parhaimpia puolia. Tutustu paikallisiin ja tiedustele mistä saat hintalaatusuhteeltaan parhaat retket ja aktiviteetit. Paikalliset voivat saada edullisemmin ostettua matkoja tai lippuja eri retkille, joten kysy rohkeasti!

3. Syö paikallisista katukojuista

Unohda ennakkoluulot siitä, että katukojuista saa vähintäänkin mahataudin, sillä harvemmin niin tapahtuu. Monesti katuruoka on puhtaampaa kuin useimmissa ravintoloissa. Katukojuissa pääset maistamaan paikallisia makuja ja pääset seuraamaan ruuan valmistusta. Lisäksi syöminen katukojuissa on huomattavasti halvempaa kuin turistien täyttämissä ravintoloissa.

4. Älä pakkaa liikaa 

Reppureissuun lähtiessäsi, mieti tarkkaan mitä oikeasti tarvitset ja mitä et. Älä ota mukaan mitään mistä et olisi valmis luopumaan. Pakkaa mukaan muutamat helposti muihin yhdistettävät vaatekappaleet, näin vältyt painavilta matkatavaroilta ja et joudu maksamaan lentokoneessa painavista matkalaukuista. On huomattavasti mukavampi juosta esimerkiksi junaan tai laivaan, kun rinkka ei pursua ylimääräistä tavaraa. Mitä kevyempi laukku, sitä kevyempi mieli!

5. Kokeile erilaisia majoitusvaihtoehtoja

Ympäri maailmaa löytyy valtava määrä erilaisia reppureissaajaystävällisiä hostelleja ja vierastaloja. Jos voit valita, valitse mieluummin hostelli, jossa on keittiö käytettävissä. Tulee halvemmaksi valmistaa itse ruokaa, kun käydä joka päivä ulkona syömässä. Lisäksi, saatat jopa ystävystyä uusiin ihmisiin hostellin yhteistiloissa.

6. Varaa majoitus paikanpäältä

Jos yövyt vain pari yötä yhdessä paikassa kerrallaan, kannattaa varata majoituspaikka vasta paikanpäältä. Erilaiset majoitusvaraussivustot saattavat ottaa lisämaksun itselleen, joten tämä voi tulla halvemmaksi.

Paikanpäältä varatessa on aina kuitenkin riski, että majoituspaikka on jo täynnä. Onneksi esimerkiksi Aasiassa reissatessa vaihtoehtoja löytyy niin paljon, että siellä voi matkustaa huoletta ilman etukäteen varattua majoitusta.

7. Matkusta porukassa

Reissaaminen yksin kasvattaa, mutta porukalla matkustaminen mahdollistaa hieman pienemmät kulut. Muiden kanssa matkustaessa voitte jakaa esimerkiksi taksimaksut tai valmistaa ruokaa yhdessä. Isommassa porukassa matkustaminen on myös turvallisempaa. 

(kuva: Shutterstock)

8. Vuokraa skootteri aina kun mahdollista

Älä maksa turhaan erilaisista turisteille suunnatuista aktiviteeteista ja matkoista, vuokraa skootteri ja lähde itse katsomaan ympärillesi. Usein yksin seikkaileminen on antoisampaa, kuin täyteen buukatut turistiretket.

9. Pakkaa mukaan vessapaperirulla

Kyllä, reppureissuun lähtiessä vessapaperirulla voi todella tulla tarpeeseen. Esimerkiksi Aasiassa harvemmin vessapaperi kuuluu budjettimajoituksen perusvarustukseen. On varmasti mukavampi asioida vessassa, kun voit kaivaa matkalaukusta oman vessapaperirullan.

10. Varo taskuvarkaita ja huijareita

Matkustaessa aina kannattaa pitää varansa, sillä valitettavasti turistit joutuvat päivittäin huijatuiksi ja taskuvarkaiden kohteeksi. Ota reissuun varmuuden vuoksi useampi luottokortti, äläkä säilytä kaikkia rahoja samassa paikassa.

Tyypillinen huijaus turisteille on rahastaa etukäteen seuraavan aamun kyydistä, mitä todellisuudessa ei koskaan tulekaan. Jos siis tarvitset kyydin lentokentälle kannattaa sopia kyydistä etukäteen, mutta säästä suosiolla maksaminen vasta matkustushetkeen.

Lähteet: elitedaily , studentuniverse , indietraveller

Lue myös: Pakettimatka vai reppureissu? Näin tuunaat itsellesi mieluisan loman

Lue myös: Haaveiletko reppureissusta? Matkabloggaaja kertoo, miksi yksin matkustaminen kannattaa

Kilpailut

Uusimmat