Pakettimatka vai reppureissu? Näin tuunaat itsellesi mieluisan loman

02.12.2010 20:35 -

Reppureissaamista pidetään trendikkäänä. Rinkan raahaaminen ja hotellivarausten hoito omatoimisesti ei kuitenkaan aina ole järkevää.

Matkailulehti Mondon päätoimittaja Heikki Valkama kertoo Voicelle, että matkan pituus on tärkeää ottaa huomioon, kun miettii, että varaako esimerkiksi hotelliöitä vasta kohteessa.

- Silloin kun on viikko aikaa, niin kannattaa mieluummin ostaa pakettimatka, koska siihen tulee halvalla hotellit ja majoitus siihen yhteen paikkaan. Matkatoimistojen käyttäminen säästää aikaa ja vaivaa ja on mielestäni hirmu kivaa, Valkama hymyilee.

Valkama kehottaakin reissuun lähteviä tuunaamaan pakettimatkoista tarpeeksi vapaita.

- Ostetaan lennot ja hotelli ja siellä paikan päällä harrastetaan. Eihän sitä tosiaankaan tarvitse lähteä sille retkelle bussilla kiertoajelulle, Valkama muistuttaa.

Ihmisillä on usein myös harhaluuloja hinnoista. Usein ajatellaan, että itse varattu hotelli ja lennot tulevat aina halvemmaksi kuin pakettimatka. Valkama muistuttaa, että esimerkiksi viikonloppuloman hotelli ja lennot tulevat usein halvemmiksi, kun ne varaa matkatoimiston kautta pakettina.

Heikki Valkama kertoo reppureissaamisen jopa kärjistyneen tänä päivänä.

- Naapurisaarella istuvat reppureissaajat, jotka nauravat viereisellä saarella istuville pakettimatkaajille, Valkama hymyilee.

Miehellä on kätevä vinkki kaikille matkaajille, jotka eivät ole suuntaamassa viidakkoon tai muuten vaikeisiin maastoihin.

- Rinkkaa tai matkalaukkuakin kätevämpi on jenkkikassi, jossa on pyörät. Sen voi tarvittaessa heittää olalle, Valkama vinkkaa.

Suosittelemme

Uusimmat