Kuva: Shutterstock

6 täydellisen romanttista matkakohdetta - eikä yksikään ole Pariisi

03.01.2019 15:45 - Henna Koste

Paratiisi, kulttuurikohde vai idyllinen järvimaisema? Maaimalla on monia ihastuttavia kohteita lemmenlomaa ajatellen.

Joskus on ihanaa lähteä aktiviteettien ja seikkailujen sijaan puhtaasti lemmenlomalle. Hotellihuoneessa köllöttely on hauskaa, mutta neljän seinän sisällä kyhjöttämisestä ei välttämättä kannata maksaa maltaita. Eiffel-torni on myös takuuvarma tärppi matkailijalle, mutta ei lainkaan ainoa vaihtoehto romantiikan nälkäiselle.

PopSugar listasi romanttiset matkakohteet, joita et ole välttämättä tullut ajatelleeksi.

Kitzbühel, Itävalta

Kitzbühel kuuluu maan suosituimpiin talviurheilupaikkoihin, mutta kaupunki on upea myös kesällä. Vuoristojärvi Schwarzsee on upea piknik-kohde. Lukuisat persoonalliset aktiviteetit ja kaunis arkkitehtuuri ilahduttavat rakastavaisia. 

(kuva: Shutterstock)

Bath, Lounais-Englanti

Bath on 80 000 asukkaan kaupunki, joka tunnetaan parhaiten kolmesta kuuman lähteen ympärille rakennetusta kylpylästä. Kaupunki lukeutuu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Voit poiketa kylpylän lisäksi esimerkiksi Jane Austen -museoon. 

(kuva: Shutterstock)

Buenos Aires, Argentiina

Buenos Aires on värikäs kaupunki, joka sopii intohimoiselle ja rytmejä rakastavalle matkaajalle. Tango kuuluu vahvasti kaupunkiin ja etenkin Tango Festivaalien aikaan siltä ei voi edes välttyä. Ammattilaisilta saat taatusti inspiraatiota ja pääset kuuntelemaan latinalaisia rytmejä. Kun tulee liian kuuma, voitte viilentyä gondoliretkellä. 

(kuva: Shutterstock)

 

Kioto, Japani

Kioto on tulvillaan kaunista luontoa ja arkkitehtuuria. Buddhalaistemppelit ovat suosittuja turistikohteita. Kauniit rakennukset hämmästyttävät matkustajaa. Perinteiseen tyyliin rakennettuja kortteleita suojellaan, eikä Kiotoon sallita rakennettavan pilvenpiirtäjiä. Jos haluat saada kaiken irti kohteesta, valitse hotelli huolella. Monissa paikoissa voit lounastaa ihaillen hulppeaa puutarhaa. 

(kuva: Shutterstock)

Bledjärvi, Slovenia

Kuvankaunis Bledjärvi henkii romantiikkaa. Järven saari sekä rannalla sijaitseva Bledin linna ovat suosittuja vihkimispaikkoja. Vaikka Slovenian matkailusivuilla Bledjärveä luonnehditaan maan tunnetuimmaksi järveksi, on tämä monelle maailman matkaajalle vielä salainen helmi.

(kuva: Shutterstock)

North Island, Seychellit

Aurinkoa, hiekkaa, merta ja miltei täydellinen eristäytyminen muusta maailmasta - mitä romanttiselta lomalta voisi toivoa enempää? North Islandilla on ainoastaan 11 huvilaa. Niiden sisustus kunnioittaa ympäristöään. Teidän ei tarvitse törmätä jatkuvasti muihin turisteihin. Sen sijaan voitte keskittyä toisiinne, syödä hyvin ja nauttia (ja yrittää unohtaa matkan aiheuttama jättimäinen luottolasku). 

(kuva: Shutterstock)

Lähde: PopSugar

Lue myös: 6 täydellistä matkakohdetta talvea rakastavalle - katso, mikä suomalainen kohde pääsi listaukseen

Kilpailut

Uusimmat