Kiinassa myös turistit asuvat käsittämättömän ahtaasti - katso hätkähdyttävät kuvat

14.04.2013 09:15 -

Kuvat kiinalaisista pilvenpiirtäjäasunnoista häkellyttävät. Köyhimmät ihmiset asuvat komeronkokoisissa asunnoissa taivasta hipovissa rakennuksissa.

Saksalainen valokuvaaja Michael Wolf on ikuistanut käsittämättömiä näkymiä yhdestä maailman tiheimpään asutusta kaupungista. Hong Kongin kaupunki sijaitsee eteläisessä Kiinassa, ja siellä asuu noin seitsemän miljoona ihmistä pienellä alueella.

Koska ihmisiä muuttaa jatkuvasti kasvavaan kaupunkiin, tilaa ja asuntoja on rakennettava taukoamatta. Käyttämätöntä maapinta-alaa ei merenrantakaupungista juurikaan enää löydy, ja Hong Kongissa rakennetaankin yhä korkeammalle kohti taivasta. Myöskin turisteille on tarjolla "huoneita", jotka ovat kooltaan vain muutaman neliön kokoisia.

- Huoneeseen kuuluu ihme kyllä oma vessa, joka oli aivan pikkuriikkinen, ja sieltä löytyi käsisuihku, ja pöntön päällä olisi pitänyt suihkuttaa itsensä. Lisäksi huoneessa oli sänky ja aivan minimaalinen ikkuna vastapäisen talon tiiliseinään. Siinä kaikki, sanoo suomalainen matkailija, joka on itse saanut kokea Hong Kongin ahtauden.

Aikaisemmin tänä vuonna hongkongilainen järjestö Community Organisation (SoCo) muistutti siitä, miten kaikista köyhimpien kaupunkilaisten elinolot olivat arveluttavan huonot. Sham Shui Po, Yau Tsim Mong ja Kowloon City ovat kaupunginosia, joissa perheet, vanhukset ja köyhät saattavat elää vessan kokoisissa asunnoissa.

Vaikka todellisuus saattaa aasialaisessa miljoonakaupungissa olla karuakin karumpaa, valokuvat pilvenpiirtäjissä sijaitsevista asuntoriveistä ovat häkellyttäviä. Minkähänlaisia tarinoita ainutlaatuiset kuvat kätkevätkään taakseen?

Katso kuvat Daily Mailin sivulta!

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat