Liian täyttä? Viidellä vinkillä enemmän tavaraa matkalaukkuun

26.12.2013 16:15 - Linda Arponen

Muutamalla nokkelalla niksillä voit saada tehtyä vielä hiukan lisää tilaa tavaroillesi.

Järkevä ratkaisu olisi ottaa vähemmän tavaraa mukaan matkalle. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista.

Seuraavassa viisi vinkkiä, joilla voit saada mukaasi vielä vähän enemmän tavaraa.

Poista turha ilma vaatteiden välistä

Hanki tietynlaisia muovipusseja, joista saa puristettua turhat ilmat pois. Pakkaa vaatteesi tällaisiin pusseihin, jolloin ne litistyvät ja tuovat enemmän tilaa laukkuusi. Nämä pussit pitävät vaatteet myös rypyttöminä matkan ajan.

Pakkaa kenkien sisään

Kengät vievät paljon tilaa matkalaukussa. Pakkaa niiden sisään pientä tavaraa, kuten koruja, sukkia ja alusvaatteita. Muista kuitenkin laittaa pikkutavarat ensin omiin pusseihinsa, jotta ne eivät katoa ja pysyvät puhtaina.

Laita vetoketju kiinni ja lisää vielä vähän tavaraa

Vaikuttaako siltä, että muutama asia ei vain tunnu mahtuvan laukkuun? Kokeile seuraavaa; sulje laukkusi kokonaan vetoketjulla, vaikka joutuisit istumaan sen päällä. Sen jälkeen avaa laukku uudestaan ja kokeile lisätä ylijäämätavarat laukkuun. Tarkista erityisesti laukun kulmat ja mahdolliset välit isompien tavaroiden välissä. Usein suljettuasi laukun, löydät sieltä vielä hiukkasen tyhjää tilaa, kun avaat sen uudelleen.

Rullaa vaatteet

Jos laitat vaatteet rullalle, saat laukkuun mahdollisimman paljon tilaa. Lisäksi rullatuissa vaatteissa on vähemmän ryppyjä kuin taitelluissa vaatteissa.

Hanki laajennettava laukku

Paras tapa saada lisää tilaa on hankkia laukku, joka laajenee tarvittaessa. Laajennettavia laukkuja on monenlaisia, osa tuo hiukan lisää tilaa, kun taas toiset voivat kasvattaa laukun kokoa jopa neljänneksellä. Tällaiset laukut ovat erittäin hyödyllisiä, jos on odotettavissa, että tavaramäärä kasvaa paljon paluumatkalle.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat