Kokeile jotain uutta! Viisi syytä matkustaa Madridiin

18.03.2014 18:45 - Katariina Näreaho

Espanjan pääkaupungilla Madridilla on tarjota reissaajille vaikka ja mitä.

Lukuisat suomalaiset ottavat tänäkin vuonna kesälomakohteekseen Espanjan, ja etenkin etenkin rantalomakohteet tuntuvat pitävän pintansa. Mitä jos kokeilisitkin jotain uutta ja lähtisit kaupunkilomalle Madridiin?

Viisi syytä matkustaa Madridiin

1. Hotellien hinnat

Hotels.comin julkaiseman Hotel Price Index -raportin mukaan esimerkiksi Espanjan aurinkorannikon hotellihinnoissa nähtiin viime vuonna usean prosentin nousuja. Madridissa hinnat puolestaan laskivat 2 prosenttia. Viime vuoden loppupuoliskolla matkailijat maksoivat Madridissa hotellihuoneesta keskimäärin 77 euroa yöltä.

2. Klubi- ja festivaalitarjonta

Madrid on yksi Euroopan parhaista yöelämäkaupungeista ja tarjontaa löytyy kaikille: monikulttuurinen ja vaihtoehtoinen baariskene löytyy Lavapiésistä, tyylikkäitä klubeja Barrio de Salamancasta ja indie- ja hipstertunnelmiin voi sulautua Malasañassa. Madrid on tunnettu myös varsin monipuolisesta festivaalitarjonnastaan. Taide- ja musiikkifestivaaleja löytyy kaupungista joka makuun ympäri vuoden.

3. Kulttuuri, shoppailu ja puistot

Madridin kuuluisat museot kuten Prado, Reina Sofia ja Thyssen-Bornemiszan ovat kokemisen arvoisia ja kaupungin ostosmahdollisuudet ovat fantastiset. Eritoten kesähelteillä kannattaa kuitenkin suunnata paikallisten tavoin Madridin upeisiin puistoihin ja rannan korviketta toimittaviin uimaloihin.

Madridin suosituin puisto ja ulkoilualue on Parque del Retiro. Siellä voit nauttia piknikistä tai istahtaa terassille syömään lounasta, seurata ilmaiskonsertteja, ihailla puiston lukuisia monumentteja tai piipahtaa näyttelytiloihin. Romantiikannälkäiset vuokraavat veneen ja soutelevat puiston sydämessä sijaitsevalla minilammella.

Keskustan ulkopuolella sijaitseva La Casa de Campon on suuri 1 700 hehtaarin kokoinen puistoalue, jossa aktiviteettejä löytyy tenniksestä uintiin. Alueella sijaitsee myös eläintarha ja suosittu huvipuisto.

4. Uimalat

Madridista puuttuu ranta, joten kesähelteillä paikalliset suuntaavat kaupungin moniin uimaloihin. Tarjonta vaihtelee vesipuiston mittoihin venyvistä uimaloista trendikkäiden nuorten näyttäytymispaikkoihin ja sporttisempiin vaihtoehtoihin.

5. Ruoka

Madrid on täynnä tasokkaita ravintoloita joten tarjolla on paljon muutakin kuin perinneherkkuja ja tapaksia. Esimerkiksi kasvis- ja vegaaniravintoloiden tarjonta ja taso ovat mainitsemisen arvoisia. Hyödynnä myös suosittu lounastarjous, Menu del dia: lähes kaikki kaupungin ravintolat tarjoavat lounasaikaan edullista kolmen ruokalajin kokonaisuutta ruokajuomineen noin kymmenen euron hintaan.

Lähde: Hotels.com

Kilpailut

Uusimmat