Oletko hipsteri? Kuusi varmaa tärppiä lomamatkoille

18.06.2014 14:19 - Katariina Näreaho

Tuntuuko siltä, että matkakuume vaivaa, mutta supersuositut New York, Shanghai, Barcelona ja LA on jo niin nähty? Et varmasti ole ainoa hipsterihenkinen suomalaismatkailija, joka painii samojen ongelmien kanssa.

Hotellihakusivusto trivago listasi kuusi mahtavaa matkakohdetta hotelleineen, jonne matkustaminen on varmasti elämys.

Näiden hotellien edustalle eivät turistibussit eksy, eikä baarissa tarvitse huomautella tennissukista sandaaleissa. Sen sijaan tapaat ihmisiä, jotka haluavat liittyä seuraasi tutkimusmatkallesi mikropanimoon ja jakavat intohimosi chia-siemeniin ja goji-marjoihin.

Amsterdam, Hollanti

Amsterdam on tunnettu yhtenä Euroopan hipsterikeskuksista - kaupunkina, joka ja johon ei väsy! Kahviloissa, ravintoloissa, kaupoissa ja markkinoilla vallitsevan jatkuvan ruljanssin ansiosta voit matkustaa Amsterdamiin vaikka kahdesti vuodessa ja yllättyä kerta toisensa jälkeen. Yletön määrä outoja museoita ja vilkas yöelämä pitävät kiireisenä vuorokauden ympäri - tarjonta ei lopu kesken!

Hipsteritippi: Unohda tunnettu Waterlooplein-kirppis, joka paikallisten trendsettereiden mukaan on "yliarvostettu markkinapaikka, jossa myydään samaa tuontikrääsää kuin missä tahansa muuallakin". Tsekkaa mieluummin Noordermarkt ja markkinat Albert Cyup -kadulla!

Bunkkausvinkki: Uniikkia, erilaista... tehdasmainen fiilis terästettynä hitusella glamouria. Iron Horse on kuin bestisten coolein kimppakämppä miksattuna entisen paloaseman tiloissa aloittelevaan mainostoimistoon - paitsi että Iron Horse on sisustettu 60-luvun designkalusteilla ja palomiesten sijaan rakennuksessa asui aikoinaan ratsupoliisi!

Portland, Yhdysvallat

Portland on nyt Yhdysvaltojen hipsterein kaupunki! Sen rajojen sisäpuolelta löydät yli 40 olutpanimoa, suosittuja maalaismarkkinoita, täpötäysiä kirppiksiä ja trendikkäitä kuntalaisaloitteita (kuten moottoritien siirtäminen puiston rakentamiseksi - näin syntyi muun muassa Waterfront Park). Jenkkihipstereiden mukaan Portlandin vegetaristiravintolat, vintage-vaatekaupat ja levykaupat päihittävät maan muut hipsterikaupungit mennen tullen.

Hipsteritippi: Vaikeuksia small talkin kanssa? Ota puheeksi Portlandin oma poika Matt Groening, mies Simpsoneiden takaa. Ja kaljan kittaamisen sijaan (tai lisäksi) on syytä käydä baarissa nimeltä Vault Martini, mistä löydät kaikki mahdolliset Martini-maut mitä voit kuvitella - ja enemmänkin. Tilaa vaikkapa Habanero Martini.

Bunkkausvinkki: Kimpton RiverPlace on charmikas boutique-hotelli ensiluokkaisella ruoalla ja trendikkäillä Mad Men -tyyppisillä aktiviteeteillä varustettuna. Älä unohda viinituntia klo 17-18. Kippis!

Pariisi, Ranska

Pariisi, tuo muodin pääkaupunki, ei esittelyjä kaipaa. Trendiluomuksia pursuilee ovista ja ikkunoista eikä kaduilla juuri muuta näy. Kävele kierros Le Maraisin kaupunginosassa ja tsekkaa mitä ranskalaiset muotigurut ovat pukeneet tänään päälleen. Lisää "must do" -listaasi lukematon määrä piilotettuja pop up -markkinoita ja bistroja, museovalikoima, jonka rinnalla muut suurkaupungit kalpenevat, baarit kuten Flamingo ja Angelina'sin kaltaiset konditoriat - Pariisi on kuin täydellinen cocktail, pirteä ja luotettava, mutta onnistuu yllättämään kerta toisensa jälkeen.

Hipsteritippi: Heivaa jo se "legendaarinen" Le Baron ja seuraa paikallisten hipsterien jalanjälkiä Silencioon! Ladurée on muuten niin viime vuosikymmeneltä! Jos macaron-leivoksia tekee mieli, niin etsi käsiisi Pain de Sucre!

Bunkkausvinkki: Fabricista löydät Eames-tuolit ja Missoni-matot, tiiliseiniä yhdisteltynä teräkseen, vanhoja kirstuja, Chesterfield-sohvia ja 50-luvun nojatuoleja - hotellin sisustus on kuin suoraan Bukowskis-huutokaupasta. Eli toisin sanoen, Fabricissa asut keskellä parasta designia parhailta vuosikymmeniltä!

Sydney, Australia

Sydney, tuo Australian hipsterimekka, on täynnä pieniä kahvila-mehubaari-yhdistelmiä ja hyviä vintage-kauppoja, aloittelevia designereita, uusia meikkibrändejä ja konseptiravintoloita. Down Underin tarjonta takaa, että reissu on varmasti vaivan arvoinen. Ja mikä parasta - uusia retroputiikkeja tupsahtelee Sydneyn kaduille kuin sieniä sateella syksyisessä Suomessa.

Hipsteritippi: Sydney on täynnä mainstream-kortteleita joita haluat vältellä. Suuntaa niiden sijasta seuraaville alueille: Balmain / Rozelle (eklektinen ja rento vaihtoehto keskustalle), Manly (syntyperäisten lempiranta hengailuun ja 70-luvun kaipuuseen), Pyrmont / Ultimo (kun halajat kalamarkkinoille tai tanssia aamunkoittoon The Starissa), The Rocks (paras sekoitus uutta ja vanhaa - mukulakivetys yhdistettynä gourmetravintoloihin), Bondi ja itäiset rannat.

Bunkkausvinkki: Jätä iPad himaan, 1888-hotellin jokaisesta huoneesta löytyy oma tabletti. 1888 Eatery & Bar on hyvä hengauspaikka, jos haluat tavata australialaisen tosihipsterin, sillä paikallinen hipsterikansa nauttii mielellään alkudrinkkinsä juuri täällä.

Lontoo, Iso-Britannia

Lontoo on hipsterikaupungeista ylivoimaisin - hiljentymätön underground-näyttämö, josta löydät loputtoman määrän indie-keikkoja ja trendikkäitä tyyppejä! Lontoossa voit jorata läpi yön, Arctic Monkeys tai Haim soittaa varmasti klubilla, jota on mahdoton löytää, ellet tiedä tarkkaa sijaintia. Jos hiukoo, niin vegaani-snägäreitä löytyy joka nurkan takaa. Cooleinta Lontoossa ovat ne ohikiitävät hetket, jolloin on oltava oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Salakapakat pysyvät salassa syystä, mutta näiden tippien ansiosta olet ainakin matkalla oikeaan suuntaan!

Hipsteritippi: Creepers-kengät jalkaan, ruudullinen flanellipaita päälle, Carhartt-pipo päähän ja pilotti niskaan, suuntana ovat Dalstonin kadut. Tarkemmin sanottuna The Mockingbird, jossa voit nauttia lontoolaisten uusinta suosikkicomboa: cocktaileja ja tapaksia! Määränpäänä Dalston Roof Park, sairaan siisti kattoterassibaari, joka vaatii jäsenyyden. Miten sen saa? Surffaa kotisivuille ja lahjoita femma.

Bunkkausvinkki: Älä anna koon hämätä - pieni, mutta jäätävän makea Rough Luxe on sijainniltaan keskeinen, townhouse-tyyppinen yhdeksän huoneen hotelli. Miellyttääkö kupari? Tsekkaa kylpyamme!

Berliini, Saksa

Oi Berliini , aina yhtä charmikas ja monipuolinen. Boheemi taiteen keskittymä ei pysähdy hetkeksikään ja houkuttelee luokseen luovia ihmisiä - muusikoita, taiteilijoita, gallerian omistajia ja kuvittajia maailman joka kolkasta. Kaiken kruunaa halpa ruoka, olut ja viini sekä edulliset kahvilat. Kurkkaa kulman taakse ja löydät vähintään yhdet gallerian avajaiset, mistä pihistää lasillisen ilmaista viiniä ja satunnaisen kanapeen, mikäli illallinen jäi väliin. Olet kuitenkin ollut liian kiireinen kunnon ateriaan!

Hipsteritippi: Unohda Kreuzberg (paitsi jos pyörit nurkilla, Barbie Deinhoff on lasillisen arvoinen baari, Watergate kannattaa tsekata myös), Mitte (Linienstrassen gallerioissa voisi vielä poiketa) ja Prenzlauer Berg (Mauer Park ja sunnuntaimarkkinat ovat ihan jees). Suuntaa sen sijaan Kreuzköllniin, jossa on samanlaiset vibat kuin Kreuzbergissa 10 vuotta sitten - virkeä ja rento fiilis spontaaneiden kirppareiden ja katukahviloiden ympäröimänä. Ja kun olet siellä, älä vaan unohda maistaa currywurstia!

Bunkkausvinkki: Michelberger on entinen tehdasrakennus ja hotellin huonekalut ovat aitoa käsityötä alusta loppuun. East Side Gallery on vain minuuttien kävelymatkan päässä.

Lähde: trivago

Kilpailut

Uusimmat