Nakugolfia, alastonpyöräilyä ja -juoksua: Maailman erikoisimmat nudistikohteet listattiin

28.01.2015 15:45 - Rea Tallgren

Jos nakuilu on sinun juttusi, kannattaa perehtyä alla olevaan listaan siitä, mitä kaikkea maailmassa saa alasti tehdäkään upeissa kohteissa. Myös Suomi on päässyt mukaan listalle.

Matkahakukone Momondo.fi listasi vaatevapaita aktiviteettia ympäri maailmaa. Poimimme alle erikoisimmat.

NUDISTIRANTA - SAMURAI BEACH, PORT STEPHENS, AUSTRALIA

Ujoille ensikertalaisille vierailu nudistirannalla on erinomainen tapa tutustua naturistien elämäntyyliin. Upeat Samurai Beachin rannat kuuluvat maailman nudistirantojen parhaimmistoon: voit istuskella siellä hiekkadyynien suojassa. Jos puolestasi olet sosiaalisella tuulella, voit osallistua muiden ilman uikkareita aurinkoa ottavien kanssa helmikuun nudistikarnevaaleihin tai vuosittaiseen Samurai Beach Picnic -tapahtumaan, joka huipentuu nudistiolympialaisiin.

ALASTONJOOGAA - NEW YORK, YHDYSVALLAT

New Yorkissa sijaitseva, sopivasti Bold & Naked -joogastudioksi nimetty paikka tarjoaa sekä yhteisiä että vain naisille tai vain miehille tarkoitettua alaston-vinyasan kursseja, joiden painopiste on ihmiskehon hyväksyminen kaikissa sen muodoissa ja koissa.

Alastonjooga ei ainoastaan pyri korostamaan tervettä kehonkuvaa, vaan se kritisoi myös turhaa kuluttamista.

ALASTONPYÖRÄILYÄ - LONTOO, ISO-BRITANNIA

World Naked Bike Ride, joka järjestetään vuosittain 70 kaupungissa eri puolilla maailmaa protestina liiallista autoilua ja öljyriippuvuutta vastaan sekä kehomyönteisemmän yhteiskunnan puolesta.

Pukeutumiskoodina on "as bare as you dare", ja luovaan vartalotaiteeseen ja pukeutumiseen rohkaistaan. Kaikki lihasvoimalla kulkevat kulkuneuvot ovat sallittuja.

Lontoon alastonpyöräilyssä lähtöpaikkoja on useampi eri puolilla kaupunkia, joista kaikki osallistujat kokoontuvat yhteen Lontoon keskustaan. Vuonna 2014 tähän tapahtumaan osallistui Lontoossa yli 1 000 enemmän tai vähemmän alastonta pyöräilijää.

ALASTONGOLFIA - LE PORGE, RANSKA

Vain tunnin ajomatkan päässä Bordeaux'sta sijaitsee rauhallinen La Jennyn naturistilomakeskus. Täällä ei tarvitse miettiä, millaisiin sukkiin tai housuihin golfaajan pitää pukeutua, vaan keskuksen jäsenten on riisuttava kaikki vaatteensa ennen golfkentälle menoa.

Golfkenttä on vain yksi monista aktiviteeteista, joita tämä perheystävällinen alastonkohde tarjoaa. Keskuksessa majoitutaan viihtyisissä, mäntypuiden varjostamissa puisissa lomamökeissä, jotka ovat piilossa uteliailta katseilta.

SAUNA - HELSINKI, SUOMI

Suomessa onkin yksi sauna jokaista kahta asukasta kohden, joten alastomuus on luontevaa. Suomessa on myös vahva julkisten saunojen perinne. Yksi Helsingin julkisista saunoista on Kalliossa sijaitseva Sauna Arla, joka on ollut avoinna jo vuodesta 1929 lähtien. Tämä aikamoisen kulttimaineen saanut saunomispaikka on kaikenikäisten suosiossa, ja torstaisin paikalla on myös pesijä.

AURINGONOTTOA NUDISTINA KAUPUNGISSA - MÜNCHEN, SAKSA

Saksan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Münchenissä julkinen alastomuus on jo vuosikymmenien ajan ollut laajasti hyväksyttyä, ja itse asiassa huhtikuussa 2014 myös hallitus laillisti nudismin. Nakuilu on sallittua kuudella puistoalueella. Yksi näistä alueista on Englischer Garten -puisto, joka on kaupungin suurin julkinen puisto aivan kaupungin keskustassa.

ALASTONJUOKSUA - ROSKILDE, TANSKA

Vuonna 1999 tanskalaisfestivaali Roskildessa järjestettiin ensimmäinen alastonjuoksu, ja siitä lähtien festivaali onkin vetänyt puoleensa lukuisia viuhahtajia. Alastonjuoksun järjestää vuosittain festareiden aikaan lauantaina Roskilden festariradio, ja tapahtumassa noin 30 miestä ja naista juoksevat kelteisillään leirintäalueen ympäri, satoi tai paistoi.

Kilpailut

Uusimmat