Kuva: Fotolia

Sukella kohti uusia seikkailuja! Lue, miksi yksin matkustaminen kannattaa

24.10.2015 14:15 - Tiina Svensk

Oletko koskaan pakannut matkalaukkuasi ja lähtenyt maailmalle aivan yksin?

Matkustaminen ystävän kanssa voi tuntua turvalliselta ja hauskalta vaihtoehdolta: silloin maailmalla kokemukset saa jakaa jonkun kanssa ja tiukan paikan tullessa voi turvautua ystävään. Yksin matkustamista ei kannata kuitenkaan pelätä, sillä se voi avartaa enemmän kuin uskotkaan.

1. Ymmärrät, että kykenet huolehtimaan itsestäsi: Kun matkustat yksin, et voi turvautua matkatoveriisi hankalan paikan tullessa vastaan. Opit samalla, että pärjäät hankalissa tilanteissa aivan omin avoin - voiko mikään nostattaa itsetuntoa nopeammin?

2. Opit hauskanpidosta: Juhliminen ja hauskanpito läheisten kanssa on mahtavaa, mutta on todella tärkeää oppia pitämään hauskaa vain yksinään. Elämän juhlistaminen ja pienistä hetkistä iloitseminen yksin voi tuntua erittäin vapauttavalta. 

3. Olet sisukkaampi kuin uskotkaan: Vieraassa maassa ja kulttuurissa saatat joutua tilanteisiin, joissa sinua yritetään huijata tai joudut pitämään puoliasi. Kun kukaan ei ole pitämässä puoliasi, huomaat pian, että kykenet siihen aivan yksinkin! Olet juuri niin sanavalmis kuin tilanne vaatii!

4. Opit arvostamaan itseäsi: Kun pidät huolta itsestäsi, nautit matkustamisesta ja pidät omia puoliasi, opit myös, että olet kaiken sen huomion ja huolenpidon arvoinen. Maailmassa ei ole ketään, kuka ansaitsisi huolenpitoasi samalla tapaa kuin sinä itse, ja sisäistät sen varmasti maailmalla matkatessasi.

5. Syleile uusia kokemuksia pelon sijaan: Tuntematon saattaa tuntua todella pelottavalta, mutta yksin matkustaessasi huomaat kuinka turhaa pelko voikaan olla: mitä kaikkea olisikaan jäänyt kokematta, jos et olisi uskaltanut heittäytyä hetken vietäväksi?

6. Opit hallitsemaan raha-asioita: Jos talouden ylläpitäminen ja raha-asiat ovat ennen tuottaneet sinulle pään vaivaa, matkustaminen opettaa sinua kantapään kautta. Yksin matkustaessa sinun on pakko hallita varojasi, jotta tiedät, kuinka paljon voit käyttää päivän aikana. Ruokarahabudjettia laskiessa opit yllättävän paljon!

7. Opit katsomaan asioita eri näkökulmasta: Saatat joutua haastaviin tilanteisiin yksin matkustaessasi: yövyt lentokentällä lennon peruuntuessa tai juutut iltapäiväruuhkaan vieraassa kaupungissa. Vaikka joudutkin ikävään tilanteeseen, yksin opit näkemään asioista aina valoisan puolen. Huomaat myös, kuinka vähän tilanne todella harmittaa, kun et valita siitä matkatoverillesi.

8. Tutustut ihmisiin: Jos et ole aiemmin ollut small talkin mestari tai kokenut sosiaalisia tilanteita lainkaan luonteviksi, yksin matkustamisen jälkeen tilanne on varmasti toinen. Kun matkustat maailmalla, kohtaat mielenkiintoisia ihmisiä ja kuulet heidän tarinoitaan. Kotiin saapuessa huomaat varmasti, kuinka helppoa on lähestyä ihmisiä, kun saat käyttää omaa äidinkieltäsi.

9. Kuuntelet intuitiotasi: Vaiston ja tunteiden kuuntelu on matkustaessa tärkein voimavarasi. Jos joudut tilanteeseen, missä et tiedä mitä tehdä, on ainoa vaihtoehto kuunnella omaa vaistoaan.

10. Opit tuntemaan itsesi: Kun vietät aikaa omien ajatustesi ja tunteittesi parissa, opit paljon itsestäsi. Saatat ymmärtää ja oivaltaa asioita, joita et arjen tutuissa maisemissa tulisi edes ajatelleeksi.

Lue myös: Miten tavata ihmisiä yksin matkustaessaan? Lue kätevät vinkit

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat