Kuva: Fotolia

Rahtilaivalla matkustaminen on pätevä vaihtoehto - lue yllättävät plussat

01.11.2015 22:15 - Mika Parikka

Jos känniset teinit ja ikuiset buffettijonot kyllästyttävät, kannattaa harkita rahtilaivalla matkustamista.

Yhä useampi päätyy rahtilaivalla matkustamiseen etsiessään uusia tapoja matkustaa. Rahtilaiva saattaa olla paljon hitaampi ja vähemmän luksus, mutta sen hyvät puolet painavat vaakakupissa enemmän. Reitit ovat myös hiukkasen pidempiä, kuin risteilyillä joihin me suomalaiset olemme tottuneet.

Rahtilaivat pystyvät ottamaan reilu kymmenen matkustajaa oman henkilökuntansa lisäksi. Ne ovat hiukan halvempia, kuin risteilylaivat keskimäärin. Yksi päivä maksaa Dailymailin mukaan 60-90 euroa, ja se sisältää hytin lisäksi kolme ruokaa päivässä. Toki autokannen alapuolelle voi päästä todella halvalla, mutta oheistoiminta laivalla syö kuitenkin lompakon tyhjäksi.

Ruoka myös nautitaan henkilökunnan kanssa, joten ruokaseura koostuu muistakin, kuin buffetissa ilmaista viiniä lipittävistä jurrisankareista. Voit myös unohtaa pitkät buffettijonot. Hytit eivät ole mitään sviittejä, mutta ne voivat olla jopa parempia kuin normaalit autokannen alapuolella olevat loukut. Huomattava pointti on myös se, että rahtilaivalla on halvempaa, ja niissä voi ostaa normaalin tapaan alkoholia ja tupakkatuotteita verottomana, jos mieli tekee.

Ennen kaikkea rahtilaivalla matkustaminen on seikkailu, ja siihen pitää asennoitua oikein! 


Lue myös: Sukella kohti uusia seikkailuja! Lue, miksi yksin matkustaminen kannattaa

Lähde: Dailymail

Kilpailut

Uusimmat