Kuva: Fotolia

Suihkumyssy ja lääkeannostelija - Matkapakkaamisen yllättävät apurit

26.12.2015 14:15 - Emma Ylistalo

Kun tavarat on pakattu hyvin ennen matkalle lähtöä, helpottaa se myös itse lomaa. Yllättävistäkin asioista voi olla hyötyä pakatessa.

Matkustaminen on paljon helpompaa, jos tavarat on pakattu hyvin ja varsinkin jos ne on saatu mahtumaan yhteen laukkuun. Lue alta seitsemän ohjetta, joiden avulla pakkaat selkeästi.

1. Käytä kangaspusseja vaatteiden lajitteluun

Tee pukeutumisesta matkalla helppoa viikkaamalla vaatteet valmiiksi pusseihin. Tähän tarkoitukseen kannattaa käyttää esimerkiksi kangaspusseja, joita saa usein uusien laukkujen mukana. Pakkaa pussiin valmiita asukokonaisuuksia. 

2. Pakkaa värien mukaan

Vähennä tavaran määrästä suunnittelemalla mukaan pakkaamasi vaatteet niin, että ne kaikki sopivat yhteen toistensa kanssa. Hyvä peukkusääntö on, että pakkaat neutraalien värien lisäksi korkeintaan kahta kirkkaampaa väriä mukaan.

3. Käytä muovikasseja estääksesi rypyt

Sen sijaan, että tunkisit silkkimekkosi suoraan matkalaukkuun, käytä muovikassia apuna estääksesi ryppyjen syntymisen. Kun pakkaat, aseta muovikassi sängyn päälle ja laita mekkosi sen päälle. Tämän jälkeen taittele mekko niin kuin normaalisti tekisit, niin että muovia jää taitteiden väliin. Perillä matkakohteessa ripusta mekko heti roikkumaan henkarista.

4. Suojaa shampoopullot kelmulla

Vältä ikävät yllätykset matkalaukussa suojaamalla shampoo- ja hoitoainepurkkien korkit. Laita korkin päälle kelmu ja kiinnitä se kuminauhalla paikalleen, niin että pullon korkkiosa jää kelmun sisään. Näin vaatteesi pysyvät varmasti siistinä vaikka korkki vuotaisikin vähän.

5. Käytä suihkumyssyä kenkien suojana

Kiertelet kaupunkilomallasi koko päivän ympäri kauppoja ja museoita. Tämän jälkeen tuskin haluat heittää käyttämiäsi tennareita lempimekkosi päälle matkalaukkuun. Sujauta käytetyt kengät suihkumyssyn päälle pakatessasi. Näin niiden pohjat eivät sotke muita laukussa olevia vaatteita.

6. Pakkaa korut lääkeannostelijaan

Toisiinsa sekaantuneet kaulakorut ovat vaikeita selvitettäviä. Osta apteekista lääkeannostelija, jonka pieniin koloihin saat helposti kaikki korusi pakattua. Näin ne myös pysyvät erillään toisistaan ja ne on helppo ottaa lomalla käyttöön.

7. Korvaa paperit sovelluksilla

Helpoin tapa keventää matkakassia? Ota kaikki mehdollinen digitaalisena. Korvaa muistivihko puhelimen muistiolla ja kirja e-kirjalla. Myös matkaliput ja kartat on helppo ladata puhelimeensa.


Lue myös: Talven 10 lämpimintä lomakohdetta - katso ja inspiroidu

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat