Kuva: Fotolia

Pääsiäisenä tiedossa viikonloppureissu? Asiantuntija antaa vinkit pakkaamiseen

16.03.2016 14:15 - Emma Ylistalo

Momondon Suomen maajohtaja kehottaa rullaamaan vaatteet viikkaamiseen sijaan.

Jos suunnittelet pääsiäisviikonlopulle pikavisiittiä kaupunkikohteeseen, pakkaamiseen ei kannata käyttää turhaa aikaa ja vaivaa.

- Pakkaaminen on monelle suuri stressitekijä lomalle lähtiessä. Kun suunnittelemisen ja pakkaamisen hoitaa ajoissa, se tapahtuu lähes huomaamatta, matkahakukone momondon Suomen maajohtaja Minttu Oramaa ohjeistaa.

Hänen mukaansa viikonloppureissuun riittää yleensä pelkät käsimatkatavarat, kunhan pakkaamisen hoitaa fiksusti ja loogisesti. Oramaan mukaan esimerkiksi listan kirjoittaminen saattaa auttaa.

- Tekemällä pakkauslistan etukäteen tärkeät tavarat muistuvat mieleen helpommin. Älä myöskään pakkaa mukaan mitään turhaa, vaan pidättäydy aiemmin listaamissasi tavaroissa.

Lentoyhtiön tai lentokentän sivuilta kannattaa tarkistaa ohjeet käsimatkatavaroissa kielletyistä esineistä.

- Nesteet kannattaa jättää laukkuun erillisessä pussissa helposti saataville, jotta ne saa nopeasti kaivettua esille turvatarkastuksessa, Oramaa ohjeistaa.

Viimeisenä vinkkinään Oramaa suosittelee kokeilemaan vaatteiden rullaamista viikkaamisen sijaan. Näin vaatteet vievät helposti vähemmän tilaa. Lisätilaa voi saada pakkaamalla ne ikään kuin tyhjiöön – vaatteet rullalle, minigrip-pussiin ja pussi niin tiukasti kiinni, että ilma puristuu pussista pois.


Lue myös: Suomalaiset paljastavat matkakommelluksensa: "Tullimies ei katsonut mokaamme hyvällä"

Kilpailut

Uusimmat