Kuva: Fotolia

Minimoi matkakulusi helposti - 6 tapaa

25.03.2016 17:15 - Senja Rapila

Jos onnistut aina käyttämään koko säästösi lomamatkalla, kannattaa opetella minimoimaan kuluja.

Tekeekö mielesi ottaa edullinen äkkilähtö ulkomaille? Oletko varannut jo lomamatkan, mutta haluat säästää silti kuluissa? On monia tapoja pienentää lomamatkan kustannuksia ja tässä on niistä kuusi. 

1. Valitse matkakohteesi fiksusti

On olemassa paljon erilaisia lomakohteita. Matkustitpa toiselle puolelle maata tai maapalloa, aina kannattaa valita kohde hintaluokan perusteella, jos matkalla on pieni budjetti. Voit elää todella nuukasti ja vähällä, mikäli valitset matkakohteesi oikein.

2. Etsi majoitus paikanpäällä

Tämä tarkoittaa siis sitä, että matkakohteeseen saavuttuasi alat etsimään vasta majoitusta. Se ei välttämättä sovi kaikille, mutta tulee säästämään todennäköisesti pitkän pennin matkakassasta. Esimerkiksi Aasian maissa majoituksen varaaminen on huomattavasti edullisempaa paikanpäältä, ellet satu löytämään hyvää tarjousta netistä. 

3. Liiku julkisilla

Vaikka oletkin lomalla, ei se tarkoita sitä, että jokaiseen kohteeseen pitäisi liikkua pelkästään taksilla. Joissain maissa taksitkin saattavat vetää turhan paljon välistä, joten julkisilla liikkuminen on suositeltavaa. Saatat samalla törmätä paikalliseen kulttuuriin bussissa ja se voi tuoda sinulle ikimuistoisia kokemuksia.

4. Matkusta yöllä

Jos olet matkustamassa yli 10 tuntia, kannattaa juna, bussi tai lento valita niin, että se on yöllä. Yleensä yöllä matkat ovat halvempia ja mikä parasta, voit nukkua yöunesi samalla kun matkustat. Näin säästät yhden yön majoituksen.

Jos päätät nukkua julkisissa, kannattaa huomioida mahdolliset varkaat ja laittaa kaikki arvokas (passi, rahat) povariin tai taskuun.

5. Pysyttele samassa kohteessa

Samassa matkakohteessa pysytteleminen säästää huomattavasti rahaa, koska sitä ei kulu matkustamiseen. Eli jos olet löytänyt hyvän majoituksen edulliseen hintaan, kannattaa siitä pitää kiinni, jos ei ole sen suurempia suunnitelmia.

6. Tee ruoka itse

Useimmissa majoituskohteissa on pieni keittiö ruoanlaittoa varten. Joten jos olet niin onnekas, että olet löytänyt keittiöllisen majapaikan, kannattaa ottaa siitä kaikki irti. Säästät huomattavasti rahaa siinä, jos et ruokaile päivittäin useita kertoja ravintoloissa.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Pääsiäisenä tiedossa viikonloppureissu? Asiantuntija antaa vinkit pakkaamiseen

Lue myös: Lasten kanssa matkalle? - Oikeilla valinnoilla nautit lomasta eniten

Kilpailut

Uusimmat