Unelmamatkasi voi olla edullisempi kuin luulitkaan - katso vinkit halvempaan reissuun

16.09.2014 12:35 - Susanna Karttunen

Vaikka matkailua pidetään yleisesti kalliina, voi pienemmälläkin raha määrällä päästä unelmalomalleen. Kätevien vinkkien avulla pääset matkaan halvemmalla kuin osasit kuvitella.

Matkailuun voi helposti upota paljon rahaa. Huomioimalla tietyt seikat lentoja ja hotelleja varatessaan voi kuitenkin säästää huomattavia summia. Expedia.co.uk-sivusto selvitti vastaukset yleisimpiin budjettimatkailua koskevia kysymyksiin.


1. Onko jonain viikonpäivänä halvimmat lennot?

Lentojen on tapana olla halvempia keskellä viikkoa, etenkin jos lentää loppupäivästä. Parhaimman hotellin ja lennon yhdistelmätarjouksen voi usein saada yöpyessään lauantai-iltana.

2. Onko vuodessa jokin viikko, jolloin matkustaminen tiettyihin kohteisiin on edullisinta?

Lähes kaikkialle on halvempaa matkustaa sesonkien ulkopuolella. Kannattaa ajoittaa matkansa kuukautta ennen tai jälkeen suosittujen matkailuviikkojen. Tällöin voi nauttia matkastaan kohtuullisissa sääolosuhteissa sekä myös ilman turistirysää.

3. Minkälaisia tarjouksia voi saada viimehetkellä ja mitä kannattaisi varata hyvissä ajoin?

Lomamatkan hintaan vaikuttaa kysynnän ja tarjonnan määrä. Aikaisin varaamalla varmistat saavasi varmasti liput haluaamasi kohteeseen. Juuri ennen matkaa voi kuitenkin saada hyviä tarjouksia, sillä esimerkiksi säiden suosiessa kotimaassa kysyntä ulkomaanmatkoille voi vähentyä, jolloin lentoyhtiön täytyy myydä liput halvemmalla.

4. Mitkä ovat tärkeimmät vinkit edullisten lentojen ja hotellien varaukseen?

Älä odota lentojen varaamisessa aivan viimehetkeen. Useimmiten matkustusajankohdan lähestyessä hinnat kallistuvat, eivätkä usein laske.

Kannattaa myös lentää aikaisin aamulla. Aikaiset aamulennot nimittäin ovat usein edullisempia, eikä niissä ole yhtä paljon viivästyksiä.

Hyvä idea on myös etsiä viikonlopuksi tarjouksia bisneshotelleista, sillä tällöin niissä on vähemmän kysyntää.

Aikaisemmasta artikkelistamme voit lukea lisää ajankohdista, jolloin matkustus on halvempaa. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat