Kuva: Fotolia

Peppuja on viittä eri muotoa - lue, millaiset alushousut imartelevat juuri sinua

02.05.2016 20:30 - Senni Loikala

Pyöreä, a-mallinen, väärinpäin olevan sydämen muotoinen, neliömäinen, v-mallinen... Siinä ovat takamusten eri muodot, joille jokaiselle sopii tietynlaiset alushousut parhaiten.

Yhdysvaltalainen plastiikkakirurgi Matthew Schulman on nähnyt uransa aikana lukuisia takamuksia. Hän on jakanut ne muodon perusteella viiteen ryhmään, kerrotaan Cosmopolitanin sivuilla. Näitä ovat pyöreä, a-mallinen, väärinpäin olevan sydämen muotoinen, neliömäinen ja v-mallinen.

Myös Daily Mail uutisoi Schulmanin tekemistä peppuluokitteluista. Brittilehti haastatteli luksusalusvaatebrändi Gossardin toimitusjohtajaa Elise Recouria ja tämä kertoi tarkemmin, millaiset alushousut sopivat minkäkin muotoiselle pepulle. Vinkit voivat olla hyödyllisiä, jotta jokainen löytäisi omalle vartalolle sopivimmat alushousumallit.

Pääset katsomaan esimerkkikuvat viidestä eri mallisesta pepusta tästä. Lue alta, millaiset alushousut sopivat asiantuntijoiden mukaan oman takamuksesi muotoon. Lukiessa kannattaa muistaa, ettei kauneus ole pepun koosta tai muodosta kiinni, vaan kaikenlaiset vartalot ovat eri tavoilla yhtä upeita. Oikeanmalliset alushousut vain korostavat tuota kauneutta.

Pyöreä

Schulmanin mukaan naisten, jotka omaavat muhkean ja pyöreän pepun, kannattaa valita lähes koko takamuksen peittävät alushousut.

Recour on samoilla linjoilla. Hän kuitenkin muistuttaa, että myös suuremmissa alushousuissa on tarjolla imartelevia vaihtoehtoja. Monet kun saattavat ajatella, että runsas määrä kangasta tarkoittaisi aina niin sanottuja ”mummokalsareita”.

- Jos sinulla on pyöreän täyteläinen peppu, on hyvä valita alushousut, jotka eivät ”leikkaa” peppua kahteen "siluettiin".

- Tahdot pepullesi tukea, mutta silti takamusta voi näyttää hivenen.

A-mallinen

Schulmanin mukaan naisilla, joilla on päärynävartalo, on usein myös a-mallinen takamus. Tällöin kannattaa valita alushousut, joissa on riittävän suuret aukot reisille. Recour on samaa mieltä, ja hän suosittelee suosimaan erityisesti hipstereitä.

- Tahdot ehdottomasti suuremmat aukot alushousuihin ja matalalantioisen mallin, myös hipsterit ovat edukseen vartalotyypillesi.

- Ideana on valita lantiota paljastava malli, joka todella korostaa pepun muotoa alhaalta.

Väärinpäin oleva sydän

Recourin mukaan eniten valinnanvaraa alushousuissa on naisilla, jotka omaavat sydämenmuotoisen takamuksen. Hän suosittelee heitä valitsemaan erityisesti brief-mallisia alushousuja. Esimerkkikuvan brief-mallisista alushousuista pääset katsomaan tästä.

- Jos olet niin onnekas, että sinulla on sydämenmuotoinen takamus ja kapea lantio, voit käyttää melkein millaisia alushousuja vain, Recour sanoo.

- Midi-brief-malliset alushousut näyttävät erityisen mukavilta tämän vartalotyypin yllä, kunhan ne eivät vain ole liian korkeavyötäröiset, vaan kapenevat sivuilta, ja peppua pääsee esille.

Recourin mukaan brief-malliset alushousut imartelevat kapeaa lantiota ja saavat sääret näyttämään pidemmiltä. Ne myös korostavat kauniista peppua.

Neliömäinen

Schulmanin mukaan sinun kannattaa suosia etenkin shortsimallisia alushousuja, jos takamuksesi on muodoltaan neliömäinen. Tällöin alushousut istuvat mukavasti päällä, eivätkä pääse helposti esimerkiksi nousemaan vahingossa. Recourin mukaan ne myös antavat takamukseen hieman lisää muhkeutta.

- Shortsimallit ovat täydellisiä, jos sinulla on tasainen takamus, koska ne antavat hieman lisää volyymia, Recour sanoo.

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota shortsimallisten housujen saumoihin. Valitse malli, jossa kangas ei näytä kovin tasaiselta, vaan saumojen avulla niihin ollaan todella saatu kauniisti muotoa ja muhkeutta oikeisiin kohtiin.

V-mallinen

Usein naiset, joilla on kapea lantio ja leveähköt hartiat, omaavat v-mallisen takamuksen. Tällöin matalavyötäröiset alushousut eivät ole asiantuntijan mukaan ykkössijalla.

- Tälle vartalotyypille, hieman korkeampivyötäröiset alushousut ovat imartelevat, Recour kertoo.

- Tämä tyyli saa myös sääret näyttämään pidemmiltä, samalla kun annetaan muotojen näkyä, se todella imartelee tiimalasivartaloa.

Lähde: Daily Mail ja Cosmopolitan

Uusimmat