Kuva: Fotolia

Näytä hyvältä, tunne olosi hyväksi – suomalaisasiantuntijan ohjeet täydellisten farkkujen ostoon

22.08.2016 12:00 - Rea Tallgren

Oikeiden farkkujen valitsemisessa kannattaa huomioida niin käyttötarkoitus kuin oma vartalonmallikin.

Tänä syksynä farkkutrendeissä on vähän jokaiselle jotain, kertoo KappAhlin visualisti Ansku Kulju.

- Pillifarkut jatkavat edelleen suosikkina, kuten myös viime syksynä paluun tehneet bootcut- ja 70-luvun flare-lahkeet. Vyötärö on muodikkaimmillaan joko superkorkea tai supermatala 90- luvun tyyliin. Boyfriend, eli löysä ja suora, ikäänkuin poikaystävältä lainattu malli on paitsi mukava myös trendikäs, Kulju listaa. 

Yksi suuri trendi on kääntää lahkeet lyhyemmiksi. Pillifarkuissa voikin valita myös crop-mallin, eli vajaamittaisen, nilkkaan ylettyvän lahkeenpituuden.

Syksyllä värit ovat tummia ja murrettuja, pesuista löytyy sekä kuluttamatonta ja kulutettua. 

Miten valita oikeat farkut itselleen?

Farkkuja ostaessa kannattaa kiinnittää ensimmäisenä huomiota käyttötarkoitukseen.

- Arkeen sopivat rennommat ja jopa revityt farkut kun taas juhlaan kannattaa valita kuluttamattomia, klassisia värejä ja malleja. Leveän ja löysän puseron tai topin kanssa parhaimmalta näyttää kapea farkku ja vartalonmyötäiseen yläosaan kannattaa miettiä leveää tai löysää farkkumallia, Kulju neuvoo.

Erilaiset farkkumallit korostavat eri asioita vartalossa.

- Kapea pillifarkku korkealla vyötäröllä kaventaa keskivartaloa ja saa jalat näyttämään pitkiltä. Bootcut ja flare- mallit pidentävät nekin jalkoja, mutta myös tasapainottavat leveitä harteita ja muodokkaita rintoja. Boyfriend- malli tuo alavartaloon volyymia joten se sopii erityisen hyvin hoikille. 

Omaa vartalotyyppiään kannattaa Kuljun mukaan miettiä farkkuostoksilla siinä mielessä, että valitsee mallin joka korostaa oman vartalon parhaita puolia ja häivyttää ominaisuuksia joita ei tahdota korostaa.

Ihana, haastava stretch

Stretch-farkkuja ostaessa kannattaa aina muistaa, että stretch- kankaan elastisuus vähenee käytön ja ajan myötä.

- Stretch- farkut eivät saa ostohetkellä puristaa, mutta niiden pitää olla ehdottomasti napakat. Yleensä stretch- farkkujen mitoituksessa tämä asia on jo otettu huomioon joten kannattaa aina aloittaa sovittamalla omaa normaalikokoaan, vaikka se näyttäisikin pienemmältä kuin yleensä, Kulju neuvoo.  

Stretch- farkut pitää aina muistaa pestä ilman huuhteluainetta, jotta ne pysyvät joustavina mahdollisimman pitkään.

Huomioi, milloin ostat

Farkkujen väriä miettiessä kannattaa huomioida vuodenaika. Tumma farkku sopii hyvin syksyyn ja talveen, vaaleat ja pastellit kevääseen. Tumma väri yleisesti ottaen kaventaa ja vaalea luo volyymia. Näin ollen väriäkin valitessa kannattaa miettiä niitä asioita joita vartalonmuodossaan haluaa korostaa. 

- Näistä yleisistä 'lainalaisuuksista' huolimatta kannattaa välillä sovittaa jotain ihan uutta ja erilaista, koska aina saattaa yllättyä positiivisesti ja löytää uuden lempimallin tai värin! Hyvä myyjä osaa aina auttaa farkkujen valinnassa, Kulju summaa. 

Lue myös: Farkkuja ei tarvitse pestä koneessa - tahrojen puhdistaminen riittää

Kilpailut

Uusimmat