Kuva: Fotolia

3 yleistä kauneudenhoitovirhettä, joihin lähes jokainen nainen lankeaa – kuulostaako tutulta?

15.10.2016 11:15 - Karoliina Kotala

Huonosti huollettu iho alkaa nopeasti poikia ongelmia. Silti moni nainen sortuu samoihin yleisiin erheisiin ihonhoidossaan.

Kauneusasiantuntija Henna Heikkinen Ihonhoitobaarista kertoo ihonhoidon laiminlyönnin näkyvän nopeasti ihon kunnossa. Alla kolme yleisintä erhettä, joihin naiset sortuvat. 

Ihonpuhdistuksen laiminlyönti 

Huolellinen ihonpuhdistus tulisi tehdä joka ilta, käyttipä meikkiä tai ei. 

- Valitse hellävarainen puhdistustuote, joka oikeasti puhdistaa ihon. Kaikki päivän aikana kertynyt lika, kuten ilmansaasteet kertyvät ihon pintaan ja ne on hyvä puhdistaa huolellisesti, Heikkinen kertoo. 

Epäsäännölliset ihonhoitorutiinit 

Silloin tällöin tehdyt ihonhoidot eivät tuota tulosta, vaan ihoa on hoidettava päivittäin. Heikkisen mukaan ihonhoito kiteytyykin neljään pääkohtaan: puhdista, kuori kosteuta ja päivänvalosuojaa. 

- Jos ihoa ei puhdista, on ihan turha käyttää seerumeita tai vastaavia, sillä vain puhdas iho on vastaanottavainen muille tuotteille. 

Ihonhoito ammattilaisella unohtuu 

Heikkisen mukaan moni asiakas kysyy, kuinka usein kasvohoidoissa ammattilaisella kannattaisi käydä. Vastaus vaihtelee ihon tarpeiden mukaan, mutta jopa kerran kuukaudessa voi hyvin käydä kasvohoidossa 

- Ammattilaisen tekemät kuorinnat ja kosteutukset potkaisevat solutoiminnan kunnolla käyntiin.

Lue myös: Haluatko välttää silmäryppyjä? Ammattilaisen nikseillä pidät silmiesi ihon nuorekkaana

Kilpailut

Uusimmat