Kuva: Fotolia

Kuulostaako tutulta? 5 ongelmaa, jotka ovat liiankin tuttuja kiharahiuksisille

15.10.2016 21:15 - Karoliina Kotala

Kiharat hiukset keräävät puoleensa usein ihastelevia katseita, mutta todellisuudessa arki luonnonkiharoiden hiusten kanssa voi olla melkoisen työlästä.

Totuus on, että luonnonkiharat hiukset ovat usein melko lailla työläämmät kuin suorat hiukset. Seuraavat ongelmat ovatkin tuttuja monelle: 

Vääränlainen hiusmalli saa sinut näyttämään puudelilta 

Luonnonkiharoiden hiusten leikkaaminen ei ole helppoa ja malli kannattaakin miettiä huolellisesti. Vaikka suoristettuna hiukset näyttäisivätkin haaveilemassasi mallissa toimivilta, mieti jaksatko suoristaa hiuksiasi joka päivä. Valitse siis myös huolella kampaaja, joka ymmärtää kiharoiden hiusten päälle. 

Harja pilaa kaiken 

Jos suoristamisen sijaan annat hiustesi olla kiharalla, on harja parempi pitää niistä kaukana. Harja vain avaa kiharat ja saa hiukset usein näyttämään hamppuisilta ja epäsiisteiltä. 

Kosteus pilaa kaiken 

Sateinen sää tai jo kostea ilma on monen kiharahiuksisen painajainen, sillä se tekee hiuksista pörröiset ja entistä pöyheämmät.

Pesuaineet maksavat 

Kiharat hiukset vaativat usein kampaamotuotteet, jotta ne näyttävät terveiltä ja pysyvät hallussa. Kiharoille hiuksille tarkoitetut shampoot, superkosteuttavat hiusnaamiot ja silottavat öljyt myös maksavat enemmän.  

Märillä hiuksilla nukkumaanmeno on paha virhe 

Aamulla näky on melkoinen, jos olet erehtynyt menemään nukkumaan märillä hiuksilla. 

Lue myös: Näin teet täydelliset lomakiharat - ammattilaisten kikoilla onnistut

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat