Kuva: Fotolia

Muistathan puhdistaa meikkisiveltimesi? Huippumalli jakaa kokemuksensa varoituksena kaikille

18.10.2016 12:15 - Tiina Svensk

Omat meikkisiveltimet kannattaa pitää puhtaana, vaikka niitä ei muille lainaisikaan. Silloin ennaltaehkäisee epäpuhtaudet ja mahdolliset sairaudet.

Meikkisiveltimien ja -harjojen säännöllinen puhdistaminen saattaa helposti unohtua - vaikka ne täytyisikin puhdistaa säännöllisesti. Likaisten meikkisiveltimien käyttäminen tukkii ihohuokosia ja lisää epäpuhtauksia iholla. Joskus likaisten siveltimien käyttö aiheuttaa kuitenkin myös vakavampia seurauksia, kuten australialaismalli Anthea Pagen kokemus osoittaa.

Bakteeritartunta tuli likaisista siveltimistä

Cosmopolitan uutisoi huippumallin tapauksesta, mistä Page päivitti omalle Instagram-tililleen. Malli oli ollut töissä, missä maskeeraaja oli käyttänyt likaisia välineitä mallin meikkaamiseen. Lopputuloksena oli Pagen mukaan tartunta, jonka lääkäri diagnosoi tartunnaksi likaisista meikkisiveltimistä.

Lääkekuurin saanut Page epäilee, ettei kyseessä ole kuitenkaan viimeinen kerta jolloin hän joutuu hoitamaan kasvojensa ihoja tartunnoilta: "Minun alallani tämä ei tuskin ole viimeinen kerta, kun saan tartunnan. Olkaa kuitenkin varmoja siitä, että voitte pysyä terveinä ja turvassa, kun vieras henkilö meikkaa teidät."

Myös omat siveltimet ja harjat kannattaa puhdistaa

Vaikka Pagen päivitys olikin suunnattu lähinnä alan ammattilaisille, on Cosmopolitanin mukaan päivitys hyvä muistutus myös jokaiselle hygieniasta. Cosmopolitanin mukaan epäpuhtaudet, sidekalvontulehdus ja bakteeritulehdukset ovat myös suuri riski, vaikka siveltimiä käyttäisi vain itse.

Katso Anthean päivitys kokonaisuudessaan alta. Jos päivitys ei näy, voit lukea sen täältä.

Lue myös: Pidä meikkisiveltimet kunnossa - 3 helppoa pesuohjetta

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat