Kuva: Fotolia

Vältä yleiset virheet huulipunan laitossa - 5 kikkaa, joiden avulla onnistut varmasti

20.12.2016 23:15 - Elisa Jalasjoki - Luettu 1 572 kertaa

Huultenrajauskynän käyttö on huulipunan kestossa kaiken A ja O.

Teoriassa varmasti kuka tahansa osaa lisätä huulipunaa huulilleen. Totuus on kuitenkin se, että päivittäin useat eri naiset sortuvat lukuisiin muihinkin virheisiin huulipunaa lisätessään kuin siihen, että sitä löytyy etuhampaista. 

Byrdie-lehti kokosi sivuilleen kuusi yleistä virhettä, joita punaa huulille lisätessä tulee usein tehtyä. Katso kohdat alta, sekä helpot vinkit siihen, kuinka virheet voi onnistua välttämään.

1. Käytä huultenrajauskynää, joka on samaa sävyä kuin itse puna

Mikäli pyrit mahdollisimman virheettömään lopputulokseen varmista, että huultenrajauskynäsi ja punasi ovat keskenään lähes identtisen sävyiset. Tämä on erityisen tärkeää vaaleita sävyjä käyttäessä, esimerkiksi nuden värisiä punia. 

2. Vältä rohtuneita huulia

Parhaiten puna tarttuu huuliin, jotka ovat kunnolla kosteutetut. Mikäli huulesi ovat rohtuneet, kokeile esimerkiksi hellää kuorintaa huulille. Lisää tämän jälkeen huulirasvaa. Keinon pitäisi helpottaa huulipunan tarttumista huuliin.

3. Rajaa huulet oikein

Mikäli huomaat, että huulipunasi häivyttyy jatkuvasti päivän aikana huultesi reunoilta pois, vika on mitä luultavimmin huultenrajauskynässäsi. Oleellista on muistaa käyttää rajauskynää, sillä huulipunan pysyvyyteen saa ekstrakestoa, kun kynää lisää vielä punan laiton jälkeen.

Mikäli huulten rajaaminen tuntuu mahdottomalta, kokeile tätä. Helpoin keino on aloittaa rajaaminen amorinkaarelta, jonka jälkeen siirryt hitaasti huulten ulkoreunoja kohti. Tällä tavoin saat aikaan kaikista tarkimman tuloksen. 

4. Käytä huulipunasivellintä

Jotta varmistat, että väriä on kaikkialla, avaa suusi suureksi ja lisää huulten sisänurkkiin väriä huulimeikkisiveltimellä. Värin levittäminen huulille taisaisesti on erityisen tärkeää varsinkin tummien sävyjen kanssa. 

5. Lisää rajauskynää koko huulelle

Kosteuttavat huulipunat tarvitsevat jatkuvaa lisäystä, mutta ongelmia voi ilmetä myös mattapintaisten värien kanssa. Helppo kikka on rajat huulet ensin ainoastaan reunoilta, jonka jälkeen rajauskynän väriä voi lähteä lisäämään koko huulelle, ennen punan lisäystä.  Myös esimerkiksi ohuen puuterikerroksen lisääminen auttaa pidentämään punan kestoa huulilla.

Lue myös: Ravulle verenpunaista, kauriille mustaa - mikä huulipunan väri sopii horoskooppimerkillesi?

Lue myös: Miten estää huulipunan tarttuminen viinilasiin? Ratkaisuna on yksinkertainen kikka

Lähde: Byrdie

Suosittelemme

Uusimmat