Kuva: Fotolia

Miten piristät väsyneitä kasvoja? Lue 7 ohjetta, jotka takaavat raikkaan ilmeen

25.06.2017 16:15 - Tiina Svensk

Joskus peilikuva näyttää väsyneemmältä, miltä olo todellisuudessa tuntuu. Onneksi tilanteen voi korjata täsmävinkeillä.

Jos viikonlopun illat ovat venyneet pitkiksi, saattaa maanantaiaamuna peilistä tuijottaa varsin väsyneet kasvot. Väsynyt ilme ja iho vaikuttavat koko olemukseen ja saavat olonkin tuntumaan nuhjuisemmalta - onneksi tilannetta voi ennakoida jo edellisenä iltana.

Lue Cosmopolitanin vinkit siihen, miten piristät väsynyttä ilmettä hetkessä:

1. Älä torkuta: Niin paljon kuin mieli tekisikin painaa herätyskellon torkkunappia, kannattaa ylös ponnistaa heti ensimmäisellä herätyksellä! Torkuttaminen tekee olosta todellisuudessa entistä unisemman, joten nouse ylös ja suuntaa keittiöön.

2. Nappaa jääkaapista lusikat: Kyllä, edellisenä iltana jääkaappiin kannattaa laittaa pari lusikkaa viilenemään aamuksi. Kun aamulla heräät, viileät lusikat silmillä vähentävät turvotusta ja piristävät katsetta kummasti.

3. Ota nopea suihku: Suihkussa ei kannata aamulla viettää aikaa turhan pitkään. Lämpimän pitkän suihkun sijaan herätä itsesi viileällä, lyhyellä suihkulla. Herätät samalla koko kehon uuteen päivään ja kasvojesi iho nauttii kiihtyneestä verenkierrosta.

4. Mene aurinkoon: Jos olet matkalla töihin, varaa aikaa sille, että kävelet tai pyöräilet hetken auringonpaisteessa. Auringonpaisteella on tutkitusti vaikutus mielialaamme, ja positiivinen olotila näkyy varmasti myös koko olemuksessa. Samalla nappaat taivaalta päivän D-vitamiiniannoksen, joka myöskin hoitaa ihoa.

5. Tee kasvojenkohotus: Kasvojenkohotuksen voi tehdä hetkessä myös aivan itse! Hiero kosteusvoidetta sormenpäilläsi kasvoillesi pienin, pyörivin liikkein. Kasvojesi alueen verenkierto kiihtyy ja iho näyttää hetkessä kirkkaammalta.

6. Auta ruokavaliolla: Vaikka aamulla tekisikin mieli juoda iso kupillinen kahvia, kannattaa valita aterialle myös ruoka-aineita, jotka todella tekevät hyvää keholle ja iholle. Tee itsellesi esimerkiksi smoothie, mistä löytyy kotimaisia marjoja, tuoretta pinaattia ja sitruunamehua - olo piristyy heti, ja ihosikin kiittää vitamiinipommista!

7. Korosta silmiäsi: Jos kaikki konstit on otettu jo käyttöön, panosta lopuksi silmämeikkiisi. Avusta pirteää lopputulosta hillityllä meikillä, joka luo raikkaan vaikutelman: korosta silmiäsi ja valitse huuliisi ja poskillesi kevyttä punaa.

Lue myös: Iho-ongelmia ruokavaliosta: Lue helpot neuvot kauniin hipiän saamiseksi

Lue myös: Haluatko hoikemman näköiset kasvot? Kokeile tehokasta keinoa

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat