Kuva: Fotolia

Voiko hiusten kasvua nopeuttaa? Asiantuntija vastaa

12.10.2017 20:45 - Henna Koste

Tehoaineilla luvataan hiusten nopeampaa kasvua.

Moni kärsimätön toivoo tälläkin hetkellä, että kutrit kasvaisivat edes hiukan nopeammin. Hiusten kasvua tehostavia aineita on ollut markkinoilla jo vuosia. Innokkaimmat ovat ryhtyneet kotikemisteiksi ja loihtineet itse aineita hiustenhoitoon.

Omenaviinietikasta tehty hoitoaine on herättänyt sosiaalisen median käyttäjien kiinnostuksen. Omenaviinietikasta ja vedestä sekoitettu seos suihkitaan hiuksiin, ja sen annetaan vaikuttaa puoli tuntia. Sen jälkeen hiukset pestään shampoolla. 

Kuulostaa helpolta, mutta auttaako se todella? Schweiger Dermatologyn Tohtori Rachel Nazarian vastaa.

- Ei. Ei tippaakaan. Hiusten kasvun pituus ja nopeus on ennaltamääritetty - jollain tietyllä aineella peseminen ei voi muuttaa sitä, asiantuntija vastaa PopSugarille.

Hiukset kasvavat keskimäärin noin sentin kuussa. Nazarian toteaa, että koska suurin osa omenaviinietikoista ei ole pH-arvoltaan kovin kaukana hiusten luonnollisesta tasosta, on epätodennäköistä, että se tekisi suurempaa hallaakaan hiuksille. Huuhtelu on kuitenkin tärkeää. On olemassa myös tapauksia, joissa etikka on aiheuttanut kemiallisia palovammoja. 

Kun ensi kerran törmäät vastaavaan reseptiin, voit suhtautua siihen varauksella.  Nazarian muistuttaa, että ei ole olemassa taikakeinoja kasvun nopeuttamiseksi.

Lähde: PopSugar

Lue myös: Muistatko Rachel-tukan? Trendi tekee paluun päivitettynä versiona

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat