Kuva: Fotolia

Tuntuuko silmämeikkisi tuhraantuvan päivän aikana? Voit levittää ripsivärin täysin väärin

13.12.2017 23:15 - Katariina Auvinen

Listasimme apukeinot, joiden avulla voit välttää panda-efektin.

Jos sinusta tuntuu, että viimeistään työpäivän lounastunnin jälkeen joudut korjailemaan silmämeikkiäsi, voit se johtua muutamista kauneusrutiineistasi. Women´s Health -julkaisu listasi yleisimmät virheet, joita ihmiset tekevät silmämeikkinsä suhteen. 

1. Käytät väärää voidetta silmänympärysiholle
Jos käytät kosteusvoidetta ihollesi tai silmänympärysvoidetta aamuisin, voit tietämättäsi edesauttaa maskarasi leviämistä. Aamuisin iholle riittää usein hieman kevyempi voide, kun taas rasvaisemman voiteen voi levittää illalla. Rasvainen voide ei imeydy niin helposti, joten se levittää helposti meikin ympäri silmiä. 

2. Et pohjusta silmämeikkiäsi 
ihon pohjustuksesta puhutaan paljon, mutta myös silmänympärysiho kannattaa pohjustaa ennen meikin levittämistä. Tämä auttaa meikkiä pysymään juuri siellä, minne olet sen levittänyt. Varsinkin jos luomesi rasvoittuvat helposti, luomiväri tuppaa liikkumaan luomivakoon ja paakkuuntumaan helposti. 

(kuva: Fotolia)

3. Levität liian paljon meikkiä kerralla
Maltti on valttia etenkin luomivärien levityksessä. Luomiväriä kannattaa ottaa siveltimeen vähän kerrallaan ja lisätä kerroksittain luomille. Jos otat väriä liikaa siveltimeen, se kyllä levittyy luomille, mutta karisee helposti pois alaluomelle. 

4. Rajaat silmäsi rajauskynällä etkä nesteellä.
Julkaisun mukaan kynällä tehdyt rajaukset leviävät helposti ja saavat meikkisi näyttämään helposti suttuiselta. Tämän lisäksi rajauskynät ovat usein öljypohjaisia, joka edesauttaa leviämistä vielä helpommin. Öljyä on lisätty, jotta kynä liukuisi paremmin luomella. 

(kuva: Fotolia)

5. Käytät tavallista ripsiväriä 
Monet levittävät ripsivärin koko ripsen pituudelle heti ripsirajasta kärkeen. Jos silmäsi vetistyvät päivän aikana, ripsiväri leviää helposti. Jos et halua käyttää vedenpitävää ripsiväriä, levitä väri pelkästään ripsien kärkiin. 

Lähde: Women´s Health 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat