Kuva: Fotolia

Yllättävän moni sortuu virheisiin huulipunan käytössä - tekee hallaa ilmeellesi

27.12.2017 17:15 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi tummat sävyt ohentavat huuliasi.

Varsinkin talvikuukausina iho kaipaa hoitoa, mutta myös huulet rohtuvat helpommin. Jos rakastat huulipunan pitämistä, huolehdi siis, että olet kuorinut sekä kosteuttanut huuliasi, jotta puna tarttuu paremmin. 

The Sun-julkaisu huulipunan käyttäjille yleisiä, mutta hieman vähemmän tunnettuja virheitä. 

1. Käytät väärän väristä huulipunaa
Tiesitkö, että tumma huulipuna voi itse asiassa saada huulesi näyttämään ohuemmilta? Liian vaalean punan käyttäminen aiheuttaa sen, että huulet näyttävät helposti ylisuurilta. Tämän vuoksi oikeansävyisen punan löytäminen onkin tärkeää.

Esimerkiksi erittäin vaaleaihoisten kannattaa suosia persikanpunaisia huulipunia, jotka saavat kasvot hehkumaan. Jos olet epävarma siitä, mikä väri sopii omalle hipiällesi, kannattaa vierailla kosmetiikkaliikkeessä, josta saat opastusta oikean sävyn löytämisessä. 

(kuva: Fotolia)

2. Käytät liian paljon punaa
Huulipunan levittämisessä vähemmän on todellakin parempi. Sääntö pätee varsinkin hyvin tummissa ja vaaleissa sävyissä. Levitä puna siis vähän kerrallaan, jotta et näytä klovnilta. 

(kuva: Fotolia)

3. Et kiinnitä punaasi 
Kiinnittämiseen ei tarvita ihmeellisiä taikakikkoja. Puna pysyy paremmin, kun levität sen kuivuttua huulille hieman irtopuuteria. Jos et halua puuteria huulillesi, voit myös levittää pohjustusvoidetta huulillesi rajauksen jälkeen ja ennen punan levittämistä. Tämä auttaa punaasi pysymään upeana koko illan ajan. 

Lue myös: Haluatko löytää juuri sinulle täydellisen huulipunasävyn? Kokeile yllättävää kikkaa

Lähde: The Sun 

Kilpailut

Uusimmat