Kuva: Fotolia

Vaatteet, joista sinun olisi aika luopua - lue stylistin tärpit

29.12.2017 14:15 - Henna Koste

Koristeelliset sukat vievät luultavasti vain arvokasta tilaa kaapistasi.

Pian starttaa uusi vuosi, ja on aika puhdistaa pöytä. Ota yhdeksi projektiksi vaatekaappisi siistiminen. Julkkisstylisti Micaela Erlanger toteaa, että sinun kannattaisi käydä vaatevarastosi läpi muutaman kuukauden välein - siis jos olet himoshoppaaja! 

Tällä aikavälillä voit myös pakata kuluneen sesongit vaatteet varastoon ja toivottaa tervetulleeksi tulevan vuodenajan. Samalla on hyvä pohtia, tuletko käyttämään vaatteita ensi vuonnakin. Saat myös sinulle epäsopivista muotihankinnoista parhaan hinnan, kun hankkiudut niistä eroon nyt, etkä vasta 10 vuoden päästä. 

Tartu Micaela Erlangerin haasteeseen. Näistä vaatteista sinun kannattaisi luopua nyt.

Koristeelliset sukat

Erilaiset koristeelliset sukat ovat olleet muodissa jo hetken. Hile-, strasseli-, ja neonvärisukat on aika kierrättää eteenpäin, mikäli ne ovat lojuneet käyttämättömänä aikansa.

Valkoiset t-paidat

Jatkuva kierre: löydät täydellisen klassisen t-paidan valkoisena. Käytät sitä joka päivä, kunnes kainalot muuttuvat parissa kuukaudessa keltaisiksi hikoilusta. Stylisti vinkkaa, että valkoista paitaa kannattaa käyttää säästeliäästi. Laita loppuun käytetty paita tekstiilikierrätykseen.

Epäsopivat kengät

Housujen liian lyhyet lahkeet tai paidan pitkät hihat vielä menettelevät, mutta epäsopivat kengät jäävät auttamatta kaappiin. Oli kyseessä liian korkea korko, matala varsi tai puristava malli, laita popot kiertoon! Ne sopivat jollekin muulle taatusti paremmin.

Myös kulahtaneet farkut sekä muut lopullisesti pilalle menneet vaatteet kannattaa kierrättää. 

Lähde: Who What Wear

Lue myös: Käännä katseet uudenvuoden juhlissa - 8 ihaninta asua

Kilpailut

Uusimmat