Kuva: Shutterstock

Täydellistä meikkipohjaa vailla? Lue, mihin sinun pitää kiinnittää huomiota ikäsi perusteella

08.03.2018 21:45 - Katariina Auvinen

Kolmekymppisenä kannattaa panostaa pohjustukseen.

Iän myötä ihokin kokee muutoksia. Vuosikymmenien myötä näkyvin muutos tapahtuu varmasti kasvojen iholla. Daily Mail -julkaisu kerännyt yhteen vinkkejä, joiden avulla saavutat juuri oikeanlaisen ja sinun iällesi sopivan meikkipohjan ja peittävyyden. 

20 

Parikymppisenä ihosi hehkuu automaattisesti. Panosta meikkipohjassasi siis siihen, että annat ihosi luontaisen hehkun näkyä. Voit levittää kasvoillesi meikkivoidetta, mutta peitepuikkoa tarvitset vain esimerkiksi pienten näppyjen tai ihovirheiden häivyttämiseen. 

Valitse kevyt meikkivoide, jota levität poskipäihin, otsaan, hieman nenän kärkeen sekä leukaan. Levitä sen jälkeen meikkivoide sormin koko kasvoille. Näin saat mahdollisimman luonnonmukaisen tuloksen. 

30

Kolmekymppisenä kollageenin tuotanto ihossa alkaa hiljalleen ehtyä. Kollageeni huolehtii muun muassa ihon kiinteydestä. Voit huomata, että esimerkiksi silmien ympärille ilmestyy pieniä juonteita. 

Lisää meikkivoidetta enemmän otsan ja leuan alueelle saadaksesi hieman enemmän peittävyyttä juonteisiin. Sinun kannattaa myös pohjustaa silmäluomet, koska ne rasvoittuvat enemmän, jotta estäisit luomivärin valumisen luomivakoon. 

Voit levittää myös peitepuikkoa silmien alle, jotta saat tummat silmänaluset ja juonteet piiloon. 

40 

Tällä vuosikymmenellä voit huomata, että juonteesi syventyvät ja ihosi muuttuu kuivemmaksi hormonivaihteluiden vuoksi.

Erityisesti tällä vuosikymmenellä on tärkeää panostaa kunnolliseen meikkivoiteeseen, joka sopii juuri sinun ihollesi. Meikkivoiteen pitäisi olla peittävä, mutta kevyesti levittyvä, jotta se ei pakkautuisi juonteisiin. 

Hieman keltaiseen vivahtava peitepuikko peittää erinomaisesti tummia silmänalusia. 

50 

Vaihdevuosien jälkeen ihosi on kuivempi ja paksumpi. Kasvoillesi on voinut ilmestyä myös maksaläiskiä tai pinnallisia verisuonia. 

Panosta kunnolliseen peitepuikkoon. Keltaiseen vivahtava peitepuikko on omiaan häivyttämään tummia silmänalusia, mutta tästä tuotteesta kannattaa valita omaa ihonväriäsi kaksi sävyä vaaleampi sävy.

Tämän lisäksi meikkipussista olisi hyvä löytyä toinen peitepuikko, joka on hieman tummempi. Tämän tuotteen avulla voit varjostaa kasvojasi. 

Lue myös: Säilytätkö kosmetiikkaa kylpyhuoneessa ja meikkipussissa? Ei kannattaisi

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat