Kuva: shutterstock

Ei enää haalistuneita sävyjä - katso miten saat hiusvärisi kestämään kauniina pidempään

01.05.2018 16:15 - Roosa Sallila

Liiallinen pesu on yksi hiusväriä haalistavista tekijöistä.

Astelet tyytyväisenä kampaajalta ulos, upeilla juuri värjätyillä hiuksilla. Toteutit vihdoin pitkään haaveilemasi punaisen tukan tai vaihdoit vaaleasta tummaan. 

Muutama viikko kampaajakäynnin jälkeen huomaat kuitenkin, että hiusvärisi on kulahtanut ja kampaajalta saatu kiilto on kadonnut. Kuulostaako tämä tutulta? On hyvä muistaa, että sillä miten itse hoidat hiuksiasi, ja mitä tuotteita käytät on suuri vaikutus hiustesi värin säilymiseen.

Alla yleisimmät virheet, joihin monet sortuvat ja pilaavat näin hiustenvärin. 

Vääränlainen shampoo

Jokainen meistä on varmasti joskus syyllistynyt ostamaan sattumanvaraisesti marketin halvimman shampoon ajatuksella ”ei väliä, kunhan tulee puhdasta”. Tämä on kuitenkin yksi isoimmista virheistä, millä laiminlyöt hiustesi väriä ja kuntoa. Jos hiustesi väri vaatii ylläpitoa, shampoo on yksi tärkeimmistä asioista, mihin sinun tulisi panostaa. Esimerkiksi vaaleahiuksisten olisi hyvä käyttää hopeashampoota hiusten kirkkauden ylläpitämiseksi.

Liiallinen pesu

Kuka ei rakastaisi puhtaita ja sileitä hiuksia? Moni ei tule ajatelleeksi, että samalla kun pesemme hiuksiamme tuhoamme niitä myös. Vältä päivittäistä hiustenpesua, sillä sen lisäksi, että se kuluttaa hiustasi se myös tuhoaa hiusvärisi.

Et ylläpidä hiustesi väriä

Käyt kampaajalla saadaksesi hiuksistasi upeat, on sääli jos kuitenkaan kotona et ole valmis pitämään hiuksistasi huolta. Hiusvärisi vaatii ylläpitoa kampaajakäyntien välillä. Et voi syyttää kampaajaasi, jos hiusvärisi on muuttunut kamalaksi vain muutama viikko kampaajakäynnin jälkeen. Kampaamotuotteita myyvistä liikkeistä saa väripigmenttisiä maskeja ja shampoita, jotka ovat hyviä tuotteita ylläpitämään hiustesi väriä.

Et käytä lämpösuojaa

Samalla tavoin kuin ihonhoitoa, on myös hiuksia tärkeä ylläpitää rutiininomaisesti. Kun se on säännöllistä, hiuksesi näyttävät aina siltä kuin olisit juuri astellut ulos kampaajalta. Lämpökäsittelyt esimerkiksi suoristusrauta kuluttaa hiustenväriä, joten jos haluat pitää väristäsi ja hiuksistasi huolta, käytäthän lämpösuojaa sisältäviä tuotteita.

Esimerkiksi nyt kun pastelliväriset hiukset ovat muodissa, ne vaativat päivittäistä ylläpitoa!

Lue myös: Abreu, Janna, Tuuli... Laulajakaunottaret rakastuivat tyttömäiseen hittikampaukseen

Lähde: popsugar

Kilpailut

Uusimmat