Kuva: Shutterstock

Haluatko pitää ihosi nuorekkaana? Lopeta sokerin syöminen heti

03.10.2018 20:45 - Katariina Auvinen

Ihotautilääkäreiden mukaan sokeri on yksi ihosi pahimmista vihollisista.

Jokainen meistä ikääntyy ja se näkyy vuosien mukana myös iholla. Ihon kimmoisuus esimerkiksi vähenee iän myötä, mutta jotta ihosi pysyisi mahdollisimman sileänä ja nuorekkaana, dermatologit ovat jakaneet omat salaisuutensa.

Lopeta sokerin syöminen 

Kyllä, sokeri vaikuttaa ihosi ikääntymiseen negatiivisesti. Monet ihmiset eivät lisäksi ymmärrä saavansa omasta ruuastaan piilosokeria. 

- Sokeri aiheuttaa kehossasi tulehdusta ja tulehdus saa ihosi ikääntymään nopeammin, kertoo ihotautilääkäri Doris Day Harpers Bazaar -julkaisulle. 

Turvallisinta on Dayn mukaan syödä hedelmiä, jotka tyydyttävät makeannälän. 

Antioksidantit ovat ihosi pelastajat 

Mustikat sisältävät paljon antioksidantteja ja vitamiineja, joten sen lisäksi että teet hyvää kehollesi, myös ihosi hyötyy niiden syömisestä. Ruokavalioon kannattaa lisätä antioksidantteja sisältäviä ruokia kuten esimerkiksi pinaattia tai tomaattia. 

- Antioksidantit suojelevat ihoasi sekä korjaavat sitä vaurioilta. UV-säteet, saasteet tai stressi ovat ihosi vihollisiasi, jota antioksidantit korjaavat, Day perustelee. 

Kauneusunet eivät ole pelkkä myytti 

Uni on tärkeää myös ihosi hyvinvointia ajatellen. Kahdeksan tuntia yössä on välttämättömyys hyvinvoivan ihon kannalta, joten kannattaa panostaa siihen, että saat tarpeeksi lepoa yön aikana. 

- Yön aikana stressisi lievenee, kortisolitasosi alenevat ja kasvuhormonitasosi taas vastaavasti kasvavat. Tämä auttaa soluja uusiutumaan, Day kertoo. 

Lue myös: Älyttömät niksit, joita naiset ovat kokeilleet saadakseen täydellisen ihon - älä kokeile kotona

Lähde: Harpers Bazaar 

Kilpailut

Uusimmat