Kuva: Shutterstock

Tiesitkö, että meikki tulisi puhdistaa jo tunteja ennen nukkumaanmenoa? Ehkäisee myös juonteita

13.02.2019 15:15 - Emmi Moilanen

Myös ihosolukon uusiutuminen seuraa luontaista vuorokausirytmiä.

Ihonhoitotuotteet tulisi valita huolellisesti, oman ihotyypin mukaan. Myös päivittäinen ihon puhdistaminen on tärkeä osa kauneusrutiineja erityisesti silloin, kun kasvoilla on ollut koko päivän ajan kerros meikkiä. Pure Wow -sivusto uutisoi, että ihon hyvinvoinnin kannalta on merkittävää myös se, mihin aikaan illasta puhdistat meikit ja peset kasvosi.

Sivuston mukaan kasvot tulisi pestä huomattavasti aikaisemmin kuin juuri ennen nukkumaanmenoa. Tämä johtuu siitä, myös ihosolukko seuraa vuorokausirytmiä ja sisäisen kellosi toimintaa. Kasvot tulisi puhdistaa jo hyvissä ajoin, alkuillan aikana. Tämä niksi takaa myös sen, että saat parhaimman tehon irti käyttämästäsi yövoiteesta.

Vuorokausirytmin seuraaminen voi ehkäistä myös ikääntymisen merkkejä

Tämä selittyy sillä, että vuorokausirytmiä mukaillen iho alkaa uusiutua ja hoitaa itseään illan hämärtyessä. Kun rauhoitut itse pikkuhiljaa iltapuuhiin, myös ihosi alkaa palautua. Center for Genomic Regulationin tutkijoiden mukaan luonnollisen vuorokausirytmin mukailu voi hidastaa ikääntymisen merkkien näkymistä ihossa.

Lue myös: Ihotautilääkärit paljastavat: Paras niksi, joita itse noudatan ihonhoidossa

Lue myös: Uupumus, kuiva iho ja hiustenlähtö – Merkit, jotka kielivät hidastuneesta aineenvaihdunnasta

Lue myös: Mitkä hiustoiveet ovat vaikeimpia toteuttaa? Suomalaiskampaaja paljastaa

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat