Kuva: Shutterstock

Mitkä hiustoiveet ovat vaikeimpia toteuttaa? Suomalaiskampaaja paljastaa

03.02.2019 13:15 - Karoliina Kotala

Oma hiushaave saattaakin kampaajan näkökulmasta olla kaikkea muuta kuin simppeli.

Hiusasiantuntija Taiju Koivula Hearts Salon -yrityksestä kertoo, että asiakkaiden toivomat suuret värisävymuutokset ovat usein haastavimpia toiveita.

- Tällaisia ovat esimerkiksi tapaukset, joissa asiakas toivoo muutosta mustasta vaaleaksi nopeassa aikataulussa. Voi olla, että asiakas ei ymmärrä, että kyseessä tulisi olla muutosprosessi, ei yhden käyntikerran suoritus. Korkeatasoisessa kampaamossa se toteutetaan vaiheittain useamman käyntikerran aikana, Koivula muistuttaa.

Vaikka moni haluaisikin haaveilemansa muutoksen väriinsä nopeasti, rasittaa voimakas vaalennusmuutos hiusta. Siksi muutos toteutetaankin asteittain vaalentamalla useamman käyntikerran kuluessa.

Muita haastavia tapauksia ovat myös asiakkaat, jotka toivovat suurta muutosta, mutta eivät kuitenkaan anna leikata tai muuttaa väriä juurikaan.

- Haastavia ovat myös uudet asiakkaat, joilla on tarkka oma maku, mutta he eivät osaa oikein kuvailla millaista toivovat. Tästä syystä suosittelenkin asiakkaita ottamaan kuvia mukaan hiuksista, joista pitää tai joita ei ehdottomasti halua, jolloin on helpompi ymmärtää mitä asiakas tarkoittaa, Koivula neuvoo.

Lue myös: Haluatko hiustesi oman luonnollisen hiusvärin takaisin? Asiantuntijan vinkeillä onnistut

Kilpailut

Uusimmat