Kuva: Shutterstock

Ihotautilääkärit paljastavat: Paras niksi, joita itse noudatan ihonhoidossa

07.01.2019 20:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi pesusienen käyttäminen saattaa altistaa ihosi epäpuhtauksille, sillä sieni kerää runsaasti bakteereja itseensä.

Ihonhoidossa säännöllisyys ja ihon huolellinen kosteutus ovat kaiken a ja o. Myös oman ihotyypin tunnistaminen takaa sen, että osaat valita itsellesi juuri oikeat tuotteet. Ihotyypillesi sopivien puhdistustuotteiden käyttäminen esimerkiksi ennaltaehkäisee epäpuhtauksien muodostumista.

Prevention-sivusto kysyi ihotautilääkäreiltä, millaisia neuvoja he itse noudattavat ihonhoidossa. Suomensimme parhaimmat vinkit alle.

Poista silmämeikki hellävaroen

- Jos poistat silmämeikin liian tarmokkaasti, altistat silmäluomiesi ihon venymiselle, joka puolestaan aiheuttaa juonteita ja ihon sävyn epätasaisuuksia, kertoo ihotautilääkäri Jeanine B. Downie.

Pidä taukoja tietyistä tuotteista

- Vaikka säännöllisyys on ihonpuhdistuksessa kaiken a ja o, on hyvä oppia tunnistamaan myös se, milloin iho tarvitsee taukoa. Jos huomaan ihoärsytystä tietyistä tuotteista, en hetkeen käytä mitään muuta kuin putsaria ja kosteutusta muutaman päivän ajan, ihotautilääkäri Caroline Chang ohjeistaa.

Älä unohda kaulan ja rinnan ihoa

Ihotautilääkäri Jessica Wu muistuttaa, että kasvojen ihon lisäksi myös muuta hipiää tulisi hoitaa huolella.

- Useat naiset pitävät hyvää huolta kasvojen ihosta, mutta eivät kiinnitä huomiota kaulan ja rinnan ihoon. Myös tälle alueelle voi käyttää samoja tuotteita kuin kasvojenkin pesuun, mukaan lukien aurinko- ja kosteusvoiteen, sekä anti-age-tuotteet.

Unohda pesusienet

- Ne keräävät bakteereja enemmän kuin mikään muu, Downie huomauttaa.

Vaihda tyynyliina säännöllisesti

- Rasva ja lika kertyy tyynyliinaan ja sitä kautta ihoosi. Pese tyynyliinat ainakin kerran viikossa, ihonhoidon asiantuntija S. Manjula Jegasothy kertoo.

Hyödynnä käsineitä

- Käsirasvan levittämisen jälkeen illalla suosittelen suojaamaan kädet hanskoilla yön yli. Jos sinulla on kuivat jalat, kosteuta samalla tavalla ja vedät sukat jalkoihisi, Chang vinkkaa.

Vältä kasvojen koskettelua käsin

Preventionin artikkelista käy ilmi, että näpit on parempi pitää kurissa, jos haluat välttää kasvoille muodostuvia epäpuhtauksia.

- Iso osa bakteereista kasvojen alueelle kulkeutuu käsiesi kautta, kertoo ihotautilääkäri Paul Dean.

Lue myös: Suosi meikissä: 4 väriä, joilla saat ihon pienet virheet katoamaan

Lue myös: Suurin osa syyllistyy sheivauksessa yleiseen mokaan - aiheuttaa jopa iho-ongelmia

Lue myös: Kutiseeko, punoittaako ja kiristääkö iho? Näin saat ihosi jälleen hehkumaan

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat