Kuva: Shutterstock

Punoitus, kutina, näpyt? 3 yllättävää iho-oireiden aiheuttaa

14.04.2019 23:15 - Karoliina Kotala

Ihon kuntoon vaikuttaa yllättävän moni tekijä ja ihon suojaaminen onkin tärkeää kauniin ihon saavuttamisessa.

Kaunis iho on monen tekijän summa. Pelkillä rasvoilla ja seerumeilla ei valitettavasti saa automaattisesti hyvinvoivaa ihoa. Alla kolme merkittävää, ihon kuntoon vaikuttavaa tekijää:

Ympäristötekijät

Auringon säteily on merkittävin ihon kuntoon negatiivisesti vaikuttava tekijä. UVA- ja UVB-säteet eivät vain vanhenna ihoa, vaan myös aiheuttavat syöpää. Sitoudu siis aurinkosuojan käyttöön aina, olitpa ulkona vain hetken aikaa. Toinen vaikuttava tekijä ovat myös saasteet, joilta iho kannattaa suojata oikeilla voiteilla.

Ihonhoito

Varo käyttämästä liian vahvoja puhdistustuotteita, sillä niillä saatat pestä tahtomattasi pois ihon oman suojakerroksen, joka suojaa lialta ja bakteereilta. Suosi siis lempeitä puhdistusmaitoja vaahtojen sijaan äläkä kuori ihoa liian rajusti. Ihoa voivat myös ärsyttää hajustetut tuotteet, joten suosi hajustamattomia tuotteita.

Ravinto

Vältä prosessoituja ruokia ja suosi luonnonmukaista, puhdasta ravintoa. Katso, että nautit tarpeeksi kuituja, täysjyvätuotteita ja kasviksia. Pysy myös erossa sokerista, joka vanhentaa ihoa ja aiheuttaa tulehduksia.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: Päivitä ihonhoitosi kevään tullen - 4 muutosta, jotka laittavat ihon kesäkuntoon

Kilpailut

Uusimmat