Kuva: Shutterstock

Eivätkö sähköiset hiukset tunnu asettuvan millään? 4 helppoa vinkkiä ongelman taltuttamiseen

22.07.2019 19:15 - Emmi Moilanen

Sähköisiä kutreja hellii muovisen kamman sijaan esimeriksi puinen hiusjarja.

Uutisoimme aiemmin tavanomaisista syistä, jotka altistavat hiukset kivuudelle ja katkeilulle. Pääset katsomaan syylliset ongelman taustalla tästä.

Katkeilun lisäksi kuivat hiukset saattavat olla sähköiset, jolloin esimerkiksi kutrien harjaaminen vain tuntuu pahentavan pulmaa. Pure Wow -sivusto listasi täsmävinkit sähköisten hiusten taltuttamiseksi.

Kuinka ehkäiset hiusten sähköistymistä?

1. Jos et ole ottanut hoitoainetta osaksi hiustenpesuasi, kannattaa tehdä se nyt. Anna hoitoaineen vaikuttaa tarvittava aika shampoopesun jälkeen ja huuhtele kutrit huolellisesti.

2. Hiusten sähköisyyttä voi taltuttaa myös mikrokuitupyyhkeeseen vaihtaminen, joka on tavallista pyyhettä hellävaraisempi, eikä kuluta hiuksen pintaa. Jos kuivaat kutrisi hiustenkuivaimella, vaihda fööni ionisoivaan versioon. Ionisoiva hiustenkuivaaja neutralisoi kutrien sähköisyyttä.

3. Pure Wow:n artikkelissa vinkataan myös, että ilmankostutin voi tuoda yllättävän avun ongelmaan. Makuuhuoneeseen asetettu kostutin kosteuttaa myös kutrejasi ja vähentää sähköisyyttä.

Kiinnitä huomiota myös tähän:

Vältä muovisen hiusharjan- ja kamman käyttöä. Sähköisyyteen taipuvaiset kutrit pysyvät paremmin kurissa metallisilla tai puisilla harjaksilla varustetulla kammalla.

Lue myös: Inspiraatiota lyhyisiin hiuksiin? 5 suomalaiskaunotarta, joilta voit ottaa mallia

Lue myös: 12 täydellistä juhla- ja hääkampausta pitkille hiuksille

Lue myös: Uusi hiusväritrendi yhdistää ruskean ja violetin sävyjä - kokeilisitko itse "suklaaviolettia"?

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat