Kuva: AOP

MTV: Samuji vältti joukkorahoituksella konkurssiuhan - Samu-Jussi Koski kertoo, mitä nyt tapahtuu

04.09.2019 10:30 - Henna Koste

Samujin joukkorahoituskampanja rikkoi Suomen ennätyksen.

Viime kuukausina otsikoista on saanut lukea ikäviä uutisia suomalaisen muotimerkki Samujin taloustilanteesta. Konkurssiuhan alla ollut suomalainen muotitalo teki kuitenkin vastikepohjaisen joukkorahoituksen suhteen Suomen ennätyksen. Kahdeksassa vuorokaudessa yritys keräsi kasaan 205 155 euroa. Mukana oli 605 osallistujaa. Minimitavoite oli 150 000 euroa, jotta välitön konkurssin uhka vältetään. 

Merkin perustaja Samu-Jussi Koski kertoi Huomenta Suomessa yrityksen tilanteesta. Mitä rahalla tehdään?

- Saamme nyt maksettua konkurssiuhan pois. Meidän on tarkoitus vielä maksaa rahoituskierrosta, Koski kertoo ja jatkaa, että neuvotteluja on käyty muutamien suomalaisten sijoittajien kanssa.

- Toivotaan, että ne menevät maaliin, niin ruvetaan olemaan ihan hyvässä tilanteessa. Ihan mieletön juttu on se, että tällaiset eturivin taiteilijat Karoliina Hellberg ja Tuukka Tammisaari ovat ryhtyneet järjestämään taidehuutokauppaa Samujin tueksi. Siitäkin tulee sellainen olo, että olemmeko ansainneet tämän, Koski sanoo nöyrästi Huomenta Suomen haastattelussa. 

Muotimerkin isä ja suunnittelija kertoo, että esimerkiksi New Yorkissa liikkeen avaaminen oli riski ja iso investointi Samujin kokoiselle yritykselle. Tämä ei maksanut itseään takaisin. Nyt kuluja on karsittu. 

- Toivomme, että tästä tulee kannattavaa liiketoimintaa ja uskon siihen täysin, Koski toteaa.

Katso koko haastattelu alta. 

Lue myös: Suomi-muoti näkyy ilahduttavasti myös ulkomailla - 10 upeaa tyyliä ympäri maailmaa

Kilpailut

Uusimmat