Kuva: Shutterstock

Uudessa kauneustrendissä kiveä hierotaan naamaan - sanotaan antavan luonnollisen kasvojenkohotuksen

24.09.2019 12:15 - Milena Raappana

Kiinalaisessa kauneudenhoitotrendi gua shassa on erilaisia tekniikoita, joilla kiveä painellaan ja liu'utetaan ihon pinnalla.

Korealaiset kosmetiikkatuotteet ja ihonhoitoruutinit ovat olleet trendikkäitä jo jonkin aikaa. Uutisoimme aikaisemmin viiden sekunnin kauneussäännöstä, joka auttaa tuotteita imeytymään paremmin ihoon. 

Nyt kuitenkin kiinalainen kauneudenhoito on noussut pinnalle kristallisten jade-rollereiden myötä. Kyseessä on kivestä tehty rulla, jota pyöritellään kasvojen ihon pinnalla ja jonka pitäisi esimerkiksi vilkastuttaa verenkiertoa ja vähentää turvotusta. Kauneustrendeissä näkyy kuitenkin myös toinen kivimäinen trendi gua sha -välineet. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mitä gua sha on?

Gua sha on ikiaikaista kiinalaista lääketiedettä ja kauneudenhoitoa, jonka tarkoituksena on saada energia virtaamaan ja jade-rollerin tavoin vilkastuttaa verenkiertoa. Tekniikkaa voidaan käyttää koko kehoon ja perinteisesti se on melko napakkaa ja tarmokasta toimintaa, sillä ihoa "raavitaan" littanalla välineellä. 

Luonnonmukaiseen kauneudenhoitoon perehtyneen ja erikoistuneen Natural Goods Companyn sivuilla kirjotetaan, että aikaisemmin väline oli tehty kivestä tai esimerkiksi vesipuhvelin sarvesta, mutt nykyään materiaalina käytetään jade-kiveä, ruusukvartsia tai laavakiveä. 

Gua shassa muotoilulla kivellä raavitaan ihoa pitkin vedoin. Tämän väitetään parantavan ihon kimmoisuutta, imunestejärjestelmää ja verenkiertoa, auttavan lihaskireyteen ja vähentävän ryppyjä. Metodia on myös sanottu antavan luonnollisen kasvojenkohotuksen. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toimiiko gua sha todella ja miten välineitä käytetään?

Saattaa kuulostaa oudolta, että kauneustrendinä on ihon raapiminen kivellä. Kauneudenhoidon ilmiöihin onkin hyvä suhtautua tietyllä varauksella, mutta Elle Australian artikkelin mukaan gua shan käytöstä löytyy kuitenkin tutkimustuloksia, joista ilmenee, että suurin osa käyttäjistä koki säännöllisessä käytössä ihonsa mikroverenkierron parantuneen. 

Ennen gua sha -kiven käyttöä puhdistetulle iholle kannattaa levittää kosteusvoidetta tai ihoöljyä. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta öljyn kanssa iho pehmentyy ja kivi liikkuu sulavammin. Kiveä pidellään 45 asteen kulmassa ja vedetään ylöspäin iholla ja ikäänkuin "vastakarvaan". Erilaisia tekniikoita löytyy vaikka millä mitalla. Alta näet videoita muutamista erilaisista tavoista käyttää gua sha -välineitä. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Parhaimman lopputuloksen saamiseksi gua sha -kiveä kannattaa käyttää joka päivä minuutista kolmeen minuuttiin. Toisin kuin jade-roller gua sha -kivi ei saa olla kylmä, sillä kylmyys supistaa verisuonia, mikä taas on täsin päinvastoin gua shan toivottuihin tuloksiin nähden. 

Oikein käytettynä gua shan ei pitäisi sattua, mutta iho voi kuitenkin hieman punoittaa. Säätelet itse kiven aiheuttaa painetta, joten jos iho vaikuttaa todella ärtyneeltä tai kipeältä, höllennä otetta tai mieti, onko metodi sinulle sopiva. 

Välineitä löytyy eri kehonosien gua sha -hoitoon, joten tuotteen valinnassa kannattaa miettiä, mihin käyttötarkoitukseen se tulee. 

Lue myös: "Lasi-iho" on uusi kauneustrendi - katso kuvat hehkuvasta lookista

Lue myös: Talkkia ja kylmää vettä - korealainen meikkiniksi lupaa kestävän meikkipohjan koko päiväksi

Lue myös: Kauneustrendi, joka rokkaa arjessa ja juhlassa - onnistuu kaikilta

Lähde: Elle Australia, Natural Goods Company

Kilpailut

Uusimmat