Kuva: Shutterstock

Naiset kertovat, miksi vähensivät meikkaamista: "Meikillä ei pitäisi yrittää muuttaa mitään"

20.12.2019 18:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi kohentunut itsevarmuus ja laiskuus ovat syitä siihen, miksi meikin käyttö on jäänyt vähemmälle.

Olemme kirjoittaneet aikaisemmin siitä, altistaako meikin käyttö finneille ja muille ihon epäpuhtauksille. Pääset lukemaan artikkelin tästä.

Huolellinen ihonpuhdistus ja ajoittaiset meikittömät päivät hellivät hipiäsi kuntoa. Thought Catalog -sivusto kysyi naisilta, millaisista syistä he ovat vähentäneet meikkaamistaan. Kokosimme parhaimmat vastaukset alle.

Kohentunut itsevarmuus

”Kasvaessani meikki oli tapa muuttaa sitä mitä olin ja yrittää olla kuin he, joita ihailin. Nykyään tunnen oloni paremmaksi omissa nahoissani… Meikillä ei pitäisi yrittää muuttaa tai peittää mitään, vaan sillä pitäisi korostaa niitä piirteitä itsessäsi, joita rakastat ja jotka tekevät sinusta persoonallisen.”

Työn ulkopuolella vain pieni ehostus riittää

”En inhoa meikkiä, mutta en toisaalta rakastakaan sitä! Olen sitä mieltä, että tee mitä teet, kunhan se tuntuu hyvältä! Työn ulkopuolella käytän vain sipaisun huulipunaa ja ripsiväriä, se riittää.”

Äidin opit kantavat yhä

”Äitini ei koskaan meikannut ja hän aina sanoi minulle, etten tarvitse meikkiä eikä antanut minun meikata. Meikkaamisesta ei siis koskaan vain tullut minulle tapaa. En inhoa tai rakasta sitä, mutta arvostan äitini mielipidettä.”

Laiskuus vie voiton

”Rakastan meikkaamista taiteenmuotona, mutta olen vain liian laiska meikatakseni joka aamu.”

Meikkaamiseen viha-rakkaussuhde

”Minulla todellakin on viha-rakkaussuhde meikkaamiseen. Näyttelijänä ja mallina meikki on säännöllinen osa työtä sekä elämääni. Meikkiä täytyy pitää useimmissa kuvauksissa, jopa silloin, kun haetaan luonnollista lookia. Rakastan sitä, kun joku muu meikkaa minut mutta en nauti itse oman meikkini tekemisestä.”

Kaunis olo meikillä ja ilman

”Pidän siitä, mitä näen katsoessani peiliin. Tosin vei vuosia, että pystyn sanomaan näin. Meikki on minulle asia, joilla voin korostaa entisestään omia piirteitäni. Tykkään kokeilla erilaisia luomivärejä ja huulipunasävyjä, mutta tiedostan, että olen yhtä kaunis myös ilman tuota kaikkea.”

Luonnonkauneus tuntuu hyvältä

”Meikkaaminen on luovaa ja hauskaa puuhaa, sekä pidän siitä. Mutta yhtä kiva on olla luonnonkauniina. Meikillä voi tuoda myös omaa persoonaansa esiin.”

Lue myös: Aiheuttaako meikki finnejä? Ihoasiantuntija vastaa

Lue myös: Punainen silmämeikki sopii rohkealle - kopioi look vaikka pikkujouluihin

Lue myös: Tottuuko iho samoihin tuotteisiin? Asiantuntija kertoo totuuden myytin takana

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat