Kuva: Shutterstock

Säilytätkö rintaliivisi väärin? Asiantuntijat torppaavat yleisen "viikkaustavan"

12.01.2020 13:15 - Milena Raappana

Moni "viikkaa" rintaliivit siten, että kupit ovat sisäkkäin. Asiantuntijoiden mielestä liivejä pitäisi säilyttää aivan toisella tavalla.

Monelle rintaliivien riisuminen pitkän päivän jälkeen on helpottava tunne. Illalla väsymyksessä liivit saattavat päätyä sohvan käsinojalle, tuolille myttyyn tai sulottuna kaappiin. 

Asiantuntijoiden mukaan rintaliivejä täytyisi kuitenkin säilyttää tietyllä tavalla, jotta ne säilyisivät mahdollisimman pitkään hyväkäyttöisinä ja pitäisivät muotonsa.

Huffington Post -julkaisun haastattelema alusvaatemerkki Boux Avenuella työskentelevä Katie Thacker sanoo, että vaikka usein säilytyksessä pyritään säästämään tilaa, rintaliivien kohdalla neuvo on toinen.

Hän kertoo, että liivit kannattaisi säilyttää lipaston laatikossa, jonne ne pystyy levittämään aukinaisiksi. Thackerin mukaan rintaliivien "viikkaamista" ja kuppien kääntämistä toistensa sisään pitäisi välttää.

- Tämä on erityisen tärkeää, jos rintaliiveissä on kaarituet ja ne ovat muotoiltua tyyliä, esimerkiksi niissä on pehmustetta ja nostoa, koska näin välttää kupin muodon häviämisen ja ryppyyntymistä, Thacker perustelee rintaliivien tilaa vievää säilytystapaa. 

Jotta kuppien muoto pysyisi mahdollisimman hyvänä alusvaatemerkki Pour Moin omistaja Michael Thomson neuvoo laittamaan niiden alle parin sukkia tai alushousuja samalla, kun liivit on levitetty aukinaisiksi säilytykseen. 

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat