Kuva: Shutterstock

Miten poistaa geelilakkaus kotikonstein? Helppo toimenpide vaatii kärsivällisyyttä

24.03.2020 13:45 - Milena Raappana

Geelilakkauksen poistaminen on suhteellisen yksinkertaista, mutta se vaatii pitkää pinnaa.

Alkaako kynsien geelilakkaus olla nuhjuinen ja ylikasvanut etkä pääse huoltamaan tai poistattamaan sitä ammattilaiselle?

Ei hätää, toimenpiteen voi tehdä myös kotikonstein, mutta se vaatii hieman kärsivällisyyttä. Elle Australia listasi ammattilaisten ohjeistuksella, miten geelimanikyyrin voi poistaa kotona vaihe vaiheelta ilman, että kynnet kärsivät toimenpiteestä.

Ennen työhön ryhtymistä suositellemme kuitenkin tukemaan suosikkikynsisalonkiasi ja alan ammattilaisia esimerkiksi ostamalla lahjakortin, jonka voi käyttää myöhemmin koronaviruskriisin hellitettyä. 

Geelilakkauksen poistamiseen tarvitaan:

-karheapintainen viila

-asetonia

-vanua

-foliota leikattuna suorakulmioiksi

-kynsinauhatikkuja

-kynsinauhaöljyä

-mahdollisesti kynsiä vahvistavaa lakkaa

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Geelilakkkauksen poisto vaihe vaiheelta

1. Poista karheapintaisella viilalla jokaisesta kynnestä lakkauksen päällimmäisin kerros. Tämän avulla asetoni pääsee hajottamaan kynsilakkaa. 

2. Liota vanua asetonissa ja paina se kynttä vasten. Kierrä foliota vanun ja kynnen ympärille ja toista sama jokaiseen kynteen. Jos sinulla ei ole vanua tai foliota kotona, kaada asetonia kulhoon ja liota kynsiäsi siinä.

3. Anna asetonin vaikuttaa 15-20 minuuttia. Mitä pidempään aineen antaa vaikuttaa, sitä helpommin lakan pitäisi lähteä. 

4. Tarkasta, onko lakka valmis poistettavaksi. Jos lakka tuntuu pehmeältä ja sen reunat ovat hieman nousseet, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Muutoin anna aineen vaikuttaa vielä 5-10 minuuttia. 

5. Poista foliot ja paina vanua kynttä vasten samalla, kun vedät sitä ylöspäin kynnen mukaisesti. Ideaalitilanteessa suurin osa lakasta lähtisi kynnestä näin irti. 

6. Jos tuntuu, että lakkaa jäi vielä kynsiin kiinni, kokeile asetonissa liottamista vielä uudestaan. Voit auttaa lakkaa irtoamaan nostamalla sen reunoja kynsitikkujen avulla. Geelilakka saattaa irrota osissa, mutta toimenpide vaatii kärsivällisyyttä. Jotkin geelimanikyyrit saattavat vaatia enemmän aikaa irrotakseen kuin toiset. 

7. Kun suurin osa lakasta on irronnut, viilaa jäljelle jääneet lakan jämät karheapintaisella viilalla. Muista viilata vain yhteen suuntaan, jotta kynsi ei vaurioudu. 

8. Viimeistele geelilakkauksen poisto pyyhkäisemällä kynnet kynsilakanpoistoaineella ja laittamalla kynsinauhaöljyä tai käsirasvaa. Jos omat kynnet tuntuvat todella heikoilta ja haperoilta, voit levittää kerroksen kynsiä vahvistavaa lakkaa. 

Lue myös: Kynsitrendi, johon useat julkkisnaiset hurahtivat - muotitietoisen manikyyri juuri nyt

Lue myös: Miksi ranskalainen manikyyri lakataan nyt vinottain? Luo illuusio, jota monet havittelevat

Lähde: Elle Australia

Kilpailut

Uusimmat