Kuva: Shutterstock

Miltä näyttävät kesän hiustrendit? Suomalaisasiantuntijan mukaan luonnollisuus on nyt valttia

12.04.2020 12:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Leikkauksissa nähdään tänä kesänä vahvasti menneiden vuosikymmenten lookeja.

Kesä tulee kohinalla ja samalla moni miettii uuden raikkaamman hiustyylin hankkimista itselleen. Kevät ja kesä kun usein ovat syksyn ohella aikoja, jolloin moni kaipaa muutosta. 

Muutamien viime vuosien aikana on ollut selkeästi nähtävillä hiusväritrendejä, joita on nähty laajalti ihmisten hiuksissa. Aiemmin kesähiuksissa ovat loistaneet muun muassa laventelin, persikan sekä harmaan sävyt, mutta tänä vuonna on toisin.

Wella-kouluttaja Kata Näreahon mukaan tänä vuonna luonnollisuus on valttia. Balayage-tekniikalla raidoitetut lookit sekä täysin uusi, entistä luonnollisempi ja kiiltävämpi värjäystyyli Illuminage.

- Illuminage on tekniikka, jolla pystytään luomaan niitä upeita ja kysyttyjä Pinterest-hiuksia. Kutsun sitä balayagen 2.0-versioksi, Näreaho naurahtaa.

Esimerkkikuva illuminage-tekniikasta. (kuva: WELLA)

- Illuminage-tekniikan avulla lopputuloksesta tulee äärimmäisen luonnollinen ja se voidaan räätälöidä jokaiselle omanlaiseksi. Kasvoja kehystetään vaaleammilla sävyillä, mutta tyvessä pidetään hieman enemmän tummuutta. Liukuma on äärimmäisen pehmeä, mutta lopputulos todella monisävyinen. 

Näreahon mukaan uusi tekniikka on trendikäs siksi, että sen avulla voidaan myös pidentää kampaamokäyntivälejä, kiitos luonnollisen värimaailman ja uudenlaisen raidoitustekniikan. 

- Illuminage-tekniikalla lopputulos saadaan pysymään kauniina pidempään, Näreaho painottaa. 

Kerroksellisuutta ja otsahiuksia

Luonnollisten värisävyjen lisäksi hiuksissa näkyvät nyt menneet vuosikymmenet. 

- Nyt ammennetaan inspiraatiota aiemmilta vuosikymmeniltä. Mikään yksi tyyli ei ole siis ylitse muiden, vaan nyt jokainen voi tuoda sitä omaa persoonaansa esiin.

Yksi selkeästi näkyvä asia on kuitenkin kerroksellisuus. 

- Nyt ei ole enää niin tasapitkiä malleja, vaan hiuksissa näkyy vahvasti kerroksellisuus. Tällainen malli on esimerkiksi shag-leikkaus, joka toimii äärimmäisen hyvin luonnonkiharassa hiuksessa. 

(kuva: AOP)

Shaggyn lisäksi myös 60- ja 90-luvuilta tutut mallit ovat valttia. Niin miesten kuin naistenkin hiusmuodissa. 

- Otsahiukset saavat tällä hetkellä olla minkä mittaiset tahansa. Sen lisäksi näkyy sellaista Farrah Fawcettin tyylistä tuuheaa viimeistelyä. Myös Frendit-sarjasta tutun Rachelin hiusmalli on taas trendikäs. Tietenkin myös pixiet eli lyhyet naistenmallit sekä polkka ovat aina muodissa. Niissäkin näkyy nyt kerroksellisuus.

(kuva: AOP)

- Miesten hiukset ovat tänä kesänä pidempiä, jopa sellaista hartiamittaa. Myös sellainen Kurt Cobain -tyylinen grungepolkka on trendikäs. Ja vaikka pidemmät hiusmallit ovat nyt pinnalla, täytyy muistaa, että myös perinteisille parturoiduille hiuksille on aina kantajansa.

(kuva: AOP)

Lue myös: Voiko pitkästä pesuvälistä olla haittaa hiuksille? Suomalaisasiantuntija kertoo

Kilpailut

Uusimmat