Kuva: Fotolia

Maailmankuulun muotitapahtuman tiukka linja voi yllättää - lue Met-gaalan 4 erikoisinta sääntöä

05.05.2020 20:15 - Ella Haura

Kylie Jenner rikkoi yhtä gaalan säännöistä vuonna 2017.

Ikoninen Met-muotigaala järjestetään vuosittain toukokuun ensimmäisenä maanantaina, mutta tänä vuonna tapahtuma peruttiin koronapandemian takia. Gaala järjestetään Metropolitan Museum of Art -museossa New Yorkissa, ja vieraslistan laatii Voguen päätoimittaja Anna Wintour, 70. 

The Independent listasi tapahtuman erikoisimpia sääntöjä, joita juhlijoiden tulee noudattaa tapahtuman aikana. Linjauksia on kuitenkin myös rikottu tunnettujen kutsuvieraiden toimesta. 

1. Selfieiden ottaminen on kielletty

Kasvokuvien ottaminen älypuhelimen etukameralla yleistyi vajaa kymmenen vuotta sitten, ja vuonna 2015 Met-gaalaan julistettiin selfie-kielto. Julkaisun mukaan kutsuvieraille lähetettiin tiedote, jonka mukaan tapahtumassa ei saa käyttää sosiaalista mediaa tai ottaa etukamerakuvia. Kieltoa perusteltiin sillä, että vieraat räpläävät puhelimiaan liikaa illan aikana.

Kielto ei kuitenkaan estänyt Kylie Jenneriä, 22, ottamasta vessaselfietä vuoden 2017 gaalassa. Pääset katsomaan tähden julkaiseman Instagram-kuvan alta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

View this post on Instagram

annual bathroom selfie

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

2. Ikäraja 18 vuotta

Vuonna 2018 Met-gaalaan asetettiin 18 vuoden ikäraja, ja moni alaikäinen kuuluisuus joutui pettymään. Kaksi vuotta sitten 16-vuotta täyttänyt malli Maddie Ziegler valitteli Hollywood Reporterille, että ei päässyt osallistumaan gaalaan rajoitusten vuoksi. Tapahtuman edustaja kertoi myöhemmin, että gaalaa ei pidetty kaikenikäisille sopivana tilaisuutena. 

3. Vierailla on oltava raikas hengitys

Kenties huvittavin Met-gaalan vaatimus on raikas hengitys. Illan menu on suunniteltu Wintourin ohjeiden mukaisesti, jotta pahanhajuiselta hengitykseltä vältyttäisiin. Tällaisia ruoka-aineita ovat muun muassa valkosipuli ja sipuli. Myös persilijan käyttö on kielletty, jotta yrtti ei juuttuisi vieraiden hampaidenväleihin. 

4. Istumajärjestys on sitova

Wintour on erittäin tarkka siitä, missä juhlavieraat istuvat illan aikana. Voguen Sylvana Ward Durrettin mukaan puolisot eivät koskaan istu vierekkäin, sillä juhlan tarkoitus on saada ihmiset tutustumaan toisiinsa. Suunnittelu vie paljon aikaa, ja vieraiden tulee sitoutua määrättyyn paikkaansa. 

- Joudumme miettimään istumajärjestystä erittäin paljon ennen gaalaa. Pohdimme muun muassa, ovatko kyseiset vieraat istuneet toistensa vieressä viime vuonna tai muissa isoissa tapahtumissa. Se on järkyttävän suuri työ, Ward Durrett kertoi E! Newsille vuosi sitten.

Lue myös: Sofia Richien näyttävä hattuvalinta jakaa mielipiteet vahvasti - pukisitko sinä päähäsi?

Lue myös: Suomalaisten muotivaikuttajien ihastuttavat kotityylit: 7 asuideaa keväiseen arkeen

Lue myös: Antti Tuisku yllättää vaatemallistolla, joka on meidän kaikkien saatavilla - katso, miltä se näyttää

Lähde: The Independent, Hollywood Reporter, E! News

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat